6.8 C
Uzice
фебруар 16, 2019
Užice Oglasna Tabla
BAJINOBAŠTANSKE VESTI FOTO RAZGLEDNICA

Vlada kreće u izradu Prostornog plana Nacionalnog parka Tara

Vlada Srbije odlučila je da se krene u izradu Prostornog plana Nacionalnog parka Tara na teritoriji opštine Bajina Bašta, da bi se očuvali prirodni resursi ovog područja.

Rok za izradu Nacrta prostornog plana je 12 meseci, a Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture će za ovu namenu obezbediti oko devet miliona dinara sa PDV-om, navodi se u odluci vlade sa prošle sednice.

Prostorni plan će obuhvatiti mesta Jagoštica, Rastište, Zaovine, Konjska reka, Perućac, Beserovina, Zaugline, Rača, Mala reka i Solotuša.

– Konceptualni okvir planiranja, korišćenja, uređenja i zaštite planskog područja zasniva se na obezbeđenju uslova za plansko korišćenje Nacionalnog parka Tara, racionalno korišćenje i očuvanje prirodnih resursa, zaštitu i unapređenje životne sredine, prostornu, saobraćajnu i privrednu integraciju područja sa okruženjem – navodi se u odluci Vlade Srbije.

Prostorni plan će sadržati detaljnu razradu, kao i pravila uređenja i građenja prema utvrđenom režimu zaštite pojedinih prirodnih celina, a po potrebi i detaljnu razradu za druga područja, poput onih koja imaju turistički potencijal.

Izvor: Tanjug/Foto: Glas zapadne Srbije

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

UŽIVAJTE: U subotu do 11 stepeni

Oglasna Tabla

Zlatibor predstavlja svoju ponudu u glavnom gradu Bugarske

Oglasna Tabla

Autentični srpski proizvodi na Sretenjskom marketu

Oglasna Tabla