16.9 C
Uzice
септембар 21, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

VIOLINISTKINJI SKUP PUT NA KRALJEVSKU AKADEMIJU

FORMA

Zašto je neizvestan nastavak studija talentovane umetnice iz grada na Đetinji. Za usavršavanje Larise Tereščenko u Oslu potrebno oko 15.000 evra.

Pravovremeno otkriven dar, te opredeljenje porodice da sve podredi njenom usavršavanju u zemlji i inostranstvu, uz potpunu posvećenost muzici Larise Tereščenko, učinili su mladu umetnicu jednom od najtalentovanijih violinistkinja na ovim prostorima. Zato je kao student druge godine Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu nedavno primljena na treću godinu prestižne Kraljevske akademije u Oslu, ali je za nastavak školovanja potrebno obezbediti 12.210 evra – za depozit koji Norveška, u ovakvim slučajevima, traži od studenata iz zemalja van Evropske unije.

– Od devete godine i početka muzičkog obrazovanja se snalazimo za novac. Kompanije u Srbiji su značajnije podržavale umetnost i bilo je lakše, a sada je i to prestalo… Prošlog leta sam sa prijateljima nastupila u Norveškoj i profesor Terje Moe Hansen je bio oduševljen mojim muziciranjem, pa me je pozvao da školovanje nastavim na Kraljevskoj akademiji. Rok za uplatu depozita i odlazak u Oslo je 20. avgust, pa pozivam sve one koji mogu da mi pomognu, jer valja obezbediti još 1.500 evra za smeštaj u domu, osiguranje, vizu… – kaže Larisa koja sa drugovima muzičarima planira da održim nekoliko koncerata da bi sama zaradila deo novca, a ima i nekoliko učenika, stranaca sa kojima radi posredstvom „Skajpa“.

Talentovana Užičanka, inače, studira u klasi prof. Marka Josifoskog, a nekoliko puta je bila u prilici da uči od Namanje Radulovića, te u „Berkli kliniks“ masterklasu…

Izvor:novosti.rs/N.Janković

cest

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Istraživanje: Prosečan iznos mita u Srbiji 74 evra, a ovo su zanimanja u kojima ima najviše korupcije

Oglasna Tabla

Klot i frket u potpunom mraku: Upoznajte slepu pletilju sa Zlatara

Oglasna Tabla

Likovni konkurs užičke biblioteke u znak sećanja na Ratku Vučković

Oglasna Tabla

Prva zlatiborska PUZIJADA

Oglasna Tabla

Jesenja ravnodnevnica – moćan period u kom važe posebna pravila poput ovog: “Kakva setva takva i žetva”

Oglasna Tabla

Данас је Мала Госпојина – Рођење Пресвете Богородице

Oglasna Tabla

Danas jutro prohladno, tokom dana sunčano do 22 stepena

Oglasna Tabla

Održava se Sajam domaće rakije u Šljivovici

Oglasna Tabla

U gepeku Zemunaca čitav tovar nelegalnih cigareta

Oglasna Tabla