12.4 C
Uzice
април 26, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Veliko interesovanje za poljoprivredne podsticaje

Privredno društvo za razvoj poljoprivrede „Zlatiborski Eko agrar“ sa prijemom zahteva za subvencije za ovu godinu počelo je 7. maja. Interesovanje za podsticaje je veliko, tako da je do sada predato oko 320 zahteva.

Najviše zahteva koji su za nešto više od mesec dana pristigli u službu Zlatiborskog Eko agrara podneto je za subvencionisanje nabavke priplodnih grla u govedarstvu i ovčarstvu, ističe Ivan Gujaničić iz Zlatiborskog Eko agrara. Dodaje da, za razliku od prethodnih godina, vlada veliko interesovanje za podsticaje u oblasti pčelarstva, kao i za subvencije koje se odnose na osiguranje. Kako kaže ima interesovanja i za kratkoročne i dugoročne kredite.

„Nedavno su potpisani ugovori sa bankama. Poljoprivrednici se interesuju, pitaju, ali sa zvaničnim informacijama mi tek možemo izaći za oko 30 dana, kada ćemo imati tačan podatak koliko je poljoprivrednika potpisalo ugovore. Za sada postoji interesovanje za tu vrstu podsticaja gde mi regresiramo kamatnu stopu na kredit“, dodaje Gujaničić.

Podsećamo da će se i ove godine vršiti subvencionisanje seoskog turizma i to kroz regresiranje računa za ulaganja u registrovana poljoprivredna gazdinstva koja se bave (ili imaju nameru da se bave) seoskim turizmom.

„Javni poziv za podsticaj u seoskom turizmu će biti tek raspisan. Poljoprivrednici će moći da podnesu zahteve po tom osnovu, a koji su uslovi za podnošenje zahteva biće propisani u javnom pozivu“.

Gujaničić podseća poljoprivrednike da sve važne inrormacije i obaveštenja o subvencijama za 2018. mogu pročitati u posebanom dodatku pod nazivom «Poljoprivrednik» koji izlazi uz svaki broj „Zlatiborskih vesti”. U dodatku će biti predstavljeni stručni i naučni tektovi koji se pripremaju u saradnji sa institutima i fakultetima, stručnim i savetodavnim službama, veterinarskim stanicama i svim ostalim činiocima iz oblasti poljoprivrede.

Izvor:zlatiborpress.rs/Dragana Rosić

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Sve je spremno za 7. Turnir šampiona Užice 2019 (VIDEO)

Oglasna Tabla

Православна правила уочи Васкрса: Овако треба да фарбате јаја ако хоћете да испоштујете традицију

Oglasna Tabla

Ivan Stanisavljević izabran za zamenika gradonačelnika Užica

Oglasna Tabla