0.9 C
Uzice
март 24, 2019
FOTO RAZGLEDNICA SRBIJA

Već od oktobra osetan rast zarada, a za 3 godine…

Kako je istakao predsednika Ujedinjenih granskih sindikata Nezavisnost Zorana Stojiljkovića odlučeno je da povećanje bude 8,6 odsto, a sindikati su zahtevali 10 odsto.

„Ali dogovorili smo se da u roku od tri godine, da minimalna cena rada stigne vrednost minimalne potrošačke korpe. Ako ne budemo išli u tom pravcu, ostaćemo bez dobrog dela radne snage“, istakao je on.

Stojiljković je rekao da se ovog puta govori o paketu, a sindikati i poslodavci nisu samo tu da čuju već se ozbiljno razgovara.

„Govori se o paketi – pored toga što će se konačno ukinuti da su sve penzije preko 25.000 budu smanjene za 10 odsto, to će se desiti sa svima u javnim preduzećima“, istakao je on.

On je rekao i da postoje ozbiljna obećanja, da će već početkom oktobra doći do osetnijeg rasta zarada i to oko 6 i 12 odsto.

„Imaćemo sistem platnih grupa i razreda koji je stimulativan i omogućava napredovanje zaposlovanih“, dodao je on.

Predsednik Unije poslodavaca Srbije Miloš Nenezić je rekao da stanje u Srbiji ide nabolje i da je svake godine sve manje i manje ljudi koji su na minimalcu.

„Procene su da ih je sada oko 300.000, od toga je 250.000 u privatnom sektoru“, istakao je on.

On je istakao i da se minimalna cena rada uvodi u preduzeće kada je u izuzetno teškoj situaciji, da bi se spasilo.

„Ukoliko to duže traje, onda poslodavac mora ili da promeni delatnosti ili da zatvori firmu, jer to nije prirodno stanje“, istakao je on.

„Borimo se za radnika i za ono što će da ponese kući, ono materijalno što će da mu obezbedi bolji život“, dodao je on.

Izvor: b92.net

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Beseda srpskog generala svojim pilotima zbog koje će se svaki Srbin naježiti: “Možda je ovo let u smrt, ali ne običnu, već časnu” (VIDEO)

Oglasna Tabla

Dve decenije od strašnog zločina!

Oglasna Tabla

Probni popis stanovnika Srbije u aprilu

Oglasna Tabla