14.6 C
Uzice
јул 21, 2019
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

Vanredna situacija u Novoj Varoši

NOVA VAROŠ – Zbog nevolja koje su izazvale velike snežne padavine u Novoj Varoši je uvedena vanredna situacija. Velika količina snega je ne samo u centru već i u svim selima i mesnim zajednicama na nadmorskoj visini preko 1.000 metara gde je otežan saobraćaj.

„Održavali smo putne pravce po selima uz pomoć lake mehanizacije, sada je to nemoguće. Uveli smo vanredno stanje kako bi se angažovala teška mehanizacija i očistili putni pravci da bi se povezali naši domaćini sa centrom opštine. Zatrpani smo snegom, otežan je ne samo saobraćaj već i rad svih institucija. Deca ne mogu da dođu ni do svojih škola. Zato moramo ovaj sneg da iznesemo iz grada na neku deponiju. Ova situacija nam stvara dodatne troškove koje nismo planirali”, kazao je za agenciju RINA predsednik te opštine Radosav Vasiljević.

On je dodao da i vetrovi koji duvaju prave velike smetove na prevojima i putnim pravcima ka selima tako da postoji dosta MZ koja su odsečena od opštine. Najveći problemi su u MZ Božetići, Akmačići, Bela Reka i Jasenovo, gde ima nekoliko sela koja su na visini i do 1.500 metara.

Izvor: RINA

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Deda sumnjiv za uznemiravanje 15-ak žena, pola maloletno

Oglasna Tabla

ZZJZ: Voda na plaži ispravna za kupanje

Oglasna Tabla

Minimalna crnogorska potrošačka korpa u junu iznosila 643 eura

Oglasna Tabla