6.8 C
Uzice
април 15, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Užički roker najbolji basista festivala u Mladenovcu

Milan Mladenović, basista užičkog benda “Ispitni rok” dobitnik je glavne nagrade na Bass player rock festivalu Mladenovcu. Kao nagradu, Milan je dobio bas gitaru i diplomu, a bend “Ispitni rok” , iako relativno mlad na muzičkoj sceni Srbije, pokazao je da na binu može,  ne ravnopravno, nego i bolje od iskusnijih, ovog puta i po pitanju basa.

Bass player festival u Mladenovcu, jedinstven po tome što je majstorstvo na četiri žice prepoznao kao jednako važan segment numere, kao solo gitaru, vokal ili  bubnjeve, a ovaj, u javnosti pomalo zapostavljen instrument, populariše i stimulativnom nagradom za najboljeg. “Ispitni rok” je na ovom festivalu učestvovao i prethodne godine, i ispostavilo se da je prošlogodišnji nastup bio samo uvertira, odnosno iskustvo više koje je donelo ovogodišnji uspeh.
Milan je član “Ispitnog roka” od osnivanja, odnosno od oktobra 2016. godine, a pored rok populaciji, poznat je i ljubiteljima klasične muzike, budući da je kontrabas njegov izbor u Muzičkoj školi.


Inače, za bas gitaru se opredelio, kako kaže “jer je dosta fanki” i jer voli da “gruva”. Nagrada koju je dobio po njegovim rečima je “stimlans više” u rokerskoj opredeljenosti, ali to ne znači da će zapostaviti klasično obrazovanje i odreći se kontrabasa . Od bivšeg profesora Miladina Stojkovića ostala mu je duboka posvećenost ovom instrument, ali i motiv da ovlada mogućnostima ovog instrumenta kako bi se približio svojim uzorima: Marcussu Milleru, James Jamersonu, Jaco Pastoriousu ,Viktoru Wootenu.

Naravno da je odmah isprobao svoju nagradu, i utisci su da “dobro zvuči”, ali po njegovim rečima, razmišlja i o opciji da je pokloni nekom početniku, budući da već ima bas gitaru, a da poklonom omogući nekome da krene putem koji je njega doveo do ovog- prvog rokerskog dobitka.

Izvor:pasaz.rs/M.Nikolić/ Foto: Milan Mladenović privatna arhiva

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

„U vreme kada svi kritikujemo ja imam želju da bez izuzetka pohvalim kompletno osoblje ginekologije u Užicu“

Oglasna Tabla

Bronzana medalja za Aleksandra Radišića na Zimskom prvenstvu Srbije

Oglasna Tabla

Nova kuća porodici Kovačević u akciji Blic fondacije (VIDEO)

Oglasna Tabla