14 C
Uzice
новембар 12, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Užička gimnazija obeležila 180 godina postojanja

UŽICE – Užička gimnazija je obeležila 180 godina postojanja. Najstariju u ovom delu Srbije, a petu po starosti u celoj Srbiji trenutno pohađa oko 830 učenika. Škola ima 29 odeljenja u tri smera, od kojih su dva računarska za talentovane učenike.

je prepoznatljiva po mešovitom školskom horu, prvom đačkom parlamentu u Srbiji, književnim festivalu Na pola puta, večerima na jezicima koji se izučavaju u školi.

Mnoge poznate ličnosti su završile Užičku gimnaziju i ostavile dubok trag u svim oblastima ljudske delatnosti. Neki od njih su Ljubomir Stojanović, Dimitrije Tucović, Ljubomir Davidović, Dobrosav Ružić, Milan Stojadinović, Petar Bojović, Kirilo Savić, Miladin Pećinar, Slobodan Penezić  Krcun, Josif Jehlička, Ljubomir Simović, Milutin Uskoković, Gojko Tešić, Božo Kovačević, Nenad Žilić, Dragić Petrović Medoš, Vlajko Brković, Vasilije Mićić, Aleksa Vukotić, Vladimir Reković, Predrag Gaga Antonijević, Ivan Bosiljčić i mnogi drugi.

Izvor: radioluna.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Za napad na izvršitelja do 12 godina zatvora

Oglasna Tabla

Čudotvorni izvor kod Bajine Bašte: ovom vodom lečili su šugu u aziji, a po spas dolaze I nerotkinje! Zovu ga još I ljubavni izvor, evo I zašto

Oglasna Tabla

Luka i Elena osvojili 5 medalja za Užice

Oglasna Tabla

„Lorencačo“ najbolja predstava 24. Jugoslovenskog pozorišnog festivala

Oglasna Tabla

Predavanje u Užicu: Eminentni stručnjaci na temu derivacionih mini hidroelektrana

Oglasna Tabla

Predavanje „Cenzura u bibliotekarstvu i izdavaštvu“ u Narodnoj biblioteci Užice

Oglasna Tabla

Albanski špijun uzeo avans od 30 hiljada evra za dokumentaciju o mašini za pravljenje municije: Vojni projekat trebalo da završi u Makedoniji, Kataru i BiH!

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za 12. novembar (utorak)

Oglasna Tabla

Tetke dobile status trećeg roditelja

Oglasna Tabla