17.8 C
Uzice
мај 20, 2019
BAJINOBAŠTANSKE VESTI UŽIČKE VESTI

UŽICE U PRIPRAVNOSTI: Preduzete preventivne mere povodom velike količine najavljenih padavina

Operativni štab za odbranu od poplava i bujica je na današnjem zasedanju povodom velike količine najavljenih padavina od preko 60 l/m2 u naredna 24 časa, kao i padavina u vidu vlažnog snega, doneo zaključke u vezi sa preventivnim merama koje treba preduzeti u narednom periodu.

Preduzete preventivne mere u skladu su sa Operativnim planom odbrane od poplava među kojima su mere vezane za: poplave, opasnost od snega, raspoloživo ljudstvo i raspoloživu mehanizaciju.

Definisani su potencijalni rizici poput izazivanja poplava i bujica, rizik od odrona i klizišta, problemi u saobraćaju i drugim vidovima komunikacije, štete na imovini itd.

Doneti zaključci na današnjoj sednici, odnose se na konstantno prikupljanje podataka od poverenika u mesnim zajednicama o stanju vodostaja vodotokova i količini snega koji je pao, zatim praćenje stanja zaštitnih objekata, kritičnih lokacija i stanja vodotokova.

Na prikupljanju potrebnih podataka u gradskoj sredini uključeni su komunalna policija, vatrogasci i dežurne službe javnih preduzeća.

Uvedeno je pasivno dežurstvo ljudi i mehanizacije u Gradskoj upravi za inspekcijske poslove i komunalnu policiju i javnim preduzećima koja moraju biti pripravna za eventualno angažovanje dodatnog ljudstva.

Apeluje se na građane da budu u pripravnosti i preduzmu mere na zaštiti svojih objekata od padavina.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Nikola Filipović osvojio svetski kup u Budimpešti

Oglasna Tabla

Izložba „Život i delo Milutina Milankovića“

Oglasna Tabla

Park dečije radosti „Beli Jelen“ 1. juna vam poklanja preko 50 vrednih poklona

Oglasna Tabla