11.3 C
Uzice
април 10, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

UŽIČANKA LARISA TEREŠČENKO IPAK ODLAZI NA AKADEMIJU U OSLO

Sve smo završili, deo para pozajmili kreditom, prihod je delimično ostvarila i donatorskim koncertom koji je održan u Beogradu, Čajetina je dala 100 000 din, Užice 30 000 dinara, tako da je dobila sudentsku vizu. Dobila je internacionalni studentski dom, kupljena je avio karta i definitivno ide 21.08. a 22.08. počinje školska godinapriča za naš portal Milena Šaletić-Tereščenko, majka Larise.

Da podestimo, ceneći njen talenat, Larisi je dalje školovanje ponudila Kraljevska muzička akademija iz Osla. Tamo je, na predlog uglednog profesora Terjea Moea Hansena, polagala prijemni ispit za treću godinu i položila ali ključ boravka u skandinavskoj državi koštao je 12.370 evra, koje Larisa nije imala i njeno usavršavanje je dovedeno u pitanje do pre nekoliko dana.

Ako neko ima puno pravo da kaže da ovde ništa ne valja, to smo mi, mladi kojima je kultura profesija. Hoću da odem iz Srbije – pričala je za „Blic“ nedavno Larisa Tereščenko iz Užica, studentkinja druge godine Fakulteta muzičke umetnosti iz Beograda, sa prosekom skoro 9,50. 

Na sreću, Larisa već danas u norveškom gradu Mosjoen otvara Muzicki festival solističkim nastupom po pozivu organizatra.

Užice – Oglasna Tabla

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Dan otvorenih vrata Umetničke škole Užice: prilika za sigurnost u izboru budućeg zanimanja

Oglasna Tabla

Dinstani krompir sa spanaćem: Savršena obrok-salata za posne dane

Oglasna Tabla

Otvoren novi konkurs za medicinske sestre u Nemačkoj

Oglasna Tabla