-6 C
Uzice
фебруар 23, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

UŽIČANIN ULOVIO REČNU NEMAN

Užičanin Strain Milosavlljević juče je iz Lima izvukao pravu rečnu grdosiju koja se više od dvadeset minuta otimala na drugoj strani štapa.

Na potezu između hidrocentrale u Bistrici i Priboja ulovio je soma teškog 33,5 kilograma i dugog 1,8 metara. Brkata ala, koju je Milosavljević prevario „na vuču“, nasela je na rapalu.

 – Godinama pecam somove, ali ni nisam uhvatio nijednog približne veličine ovome. Kad je progutao rapalu i kad sam ga osetio na štapu, mislio sam da sam zakačio voz, – priča za „Blic“ ribolovac iz Užica.

Zamarao je dugo soma, a ribetina je u „samoodbrani“ vozala čamac, u kome se Strain nalazio se drugom, i dva puta ga okrenula.

– U nedelju sam ulovio jednog od 15 kilograma, a u ponedeljak ponovo izašao na reku. Imao sam jedan udarac rano ujutro i ništa se nije dešavalo sve do pola četiri. A onda je grunulo! Nabijao je u dno, osećao sam da je riba ogromna. Nisam strepeo da će se otkinuti jer sam imao jak pribor. Sve je bilo lakše kad se som pojavio na površini, mada smo ga teško, već savladanog, uspeli da ubacimo u čamac, – kaže Strain.

Izvor:blic.rs/Vladimir Lojanica/foto:M. Cvetković/RAS Srbija

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Spasli vuka iz zaleđene reke misleći da je pas

Oglasna Tabla

On je večeras upucan na Voždovcu: Dva metka u leđa trenera bokserske reprezentacije Srbije

Oglasna Tabla

Ovako će deca u školama nadoknaditi izgubljene časove: Đacima tri rane subote i raspusti kraći za dan

Oglasna Tabla