26.8 C
Uzice
јун 12, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Užičanin se utopio u moru, pa dobio otkaz zbog neopravdanog odsustva

Obrad Tucović (41) iz Užica, koji se letos utopio u Crnom moru kod Sočija, ali čije telo nije nađeno, dobio je otkaz u preduzeću „Putevi Užice“ zbog neopravdanog odsustva.

Na društvenim mrežama pojavilo se rešenje o otkazu ugovora o radu pokojnom Obradu Tucoviću, sa potpisom direktora „Puteva“ Užice Leka Korićanca, overeno pečatom firme.

 

OK… Do sad su trudnice i teško bolesni dobijali otkaze…
Ovo sad je viši nivo…
Jebotedan… 😒

Da li je papir verodostojan – potvrda nije dobijena u „Putevima“, ni od Tucovićeve porodice koja je bila odsutna, ali njegov blizak prijatelj potvrdio je za „Blic“ da je Obradova supruga „dobila neki papir o otkazu“.

Tucović je, navodi se u rešenju, 22. juna 2017. upućen na rad u Rusiju, u Soči, kao bravar. Posle nešto više od mesec dana, ispričao je jedan od njegovih kolega, stigla je vest da se utopio.

U rešenju na kom stoji pečat preduzeća piše da je Tucović, na osnovu izveštaja službi iz Rusije, 30. jula, na slobodan dan, otišao sa radnikom L. D., koji je o tome i svedočio, na kupanje 20 kilometara od Sočija.

– S obzirom na to da do 16. 11. poslodavac nema zvanične informacije o njegovom opravdanju izostanka sa posla od 31. 7. 2017, izuzev nepotvrđenih informacija da je nastradao u moru, stekli su se uslovi da se otkaže ugovor o radu zbog neopravdanog odsustva – stoji u rešenju.

Tucovićev kolega kaže da su čuli kako je radnik koji je bio s Obradom pokušao da ga spase, ali nije uspeo, te da su im rekli da telo nikad neće biti nađeno.

Izvor:alo.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Otvaranje letnje sezone na Torniku od 14. juna

Oglasna Tabla

Malinari prete obustavom berbe

Oglasna Tabla

Od 13. do 15. juna izvodiće se radovi na asfaltiranju Banjičke ulice

Oglasna Tabla