Home / FOTO RAZGLEDNICA / UŽIČANI TRAŽE PRODUŽENJE AUTO – PUTA PREKO ZLATIBORSKOG OKRUGA

UŽIČANI TRAŽE PRODUŽENJE AUTO – PUTA PREKO ZLATIBORSKOG OKRUGA

Na zajedničkom sastanku Saveta Moravičkog i Zlatiborskog upravnog okruga (koji će se održati u petak 30.septembra u 11 sati u Požegi), na dnevnom redu naćiće se i izgradnja Autoputa na koridoru 11, od Čačka prema Crnoj Gori.

1410201860_5323

Naime, načelnik Zlatiborskog okruga Dimitrije Paunović i gradonačelnik Užica Tihomir Petković inicirali su razgovor sa načelnikom Moravičkog okruga Slobodanom Jolovićem vezano za produženje izgradnje auto – puta na koridoru 11 prema Crnoj Gori preko Užica, Zlatibora i Nove Varoši do Boljara.

Jolović tvrdi da postoji potpuna saglasnost oba okruga da deonicu auto – puta na koridoru 11 od Preljine do Požege treba započeti odmah i završiti u što kraćem roku, ali i na vreme definisati trasu i raditi na pripremama za realizaciju deonice Požega – Boljari. „Za ovaj projekat zainteresovane su opštine Arilje, Ivanjica i Sjenica, dok većina lokalnih samouprava Zlatiborskog okruga smatra da trasa treba da se planira pored većih naseljenih mesta, kao što su Užice, Čajetina,Zlatibor, Nova Varoš, Priboj i Prijepolje, jer bi u tom slučaju bio veći protok vozila i samim tim imala bi ekonomsku opravdanost bez obzira na trenutno veće investicione troškove“, istakao je on.

Oba okruga su zainteresovani i za aktiviranje aerodroma za civilni saobraćaj, Moravički „Morava“ u Lađevcima a Zlatiborski „Ponikve“ nedaleko od Užica. „Pokušaćemo da se na ovu temu dogovrimo kako bi smo o tome imali jedinstven stav svih četrnaest gradova i opština sa teritorije Moravičkog i Zlatiborskog upravnog okruga sa kojim bi smo upoznali potpredsednicu Vlade i resornog ministra prof. dr Zoranu Mihailović, a ona to prenela premijeru i Vladi Republike Srbije“, naglasio je Jolović.

Izvor: Glas zapadne Srbije
Podeli članak

Komentari

https://matis.rs/