11.7 C
Uzice
фебруар 19, 2019
Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Uspeh Miloša Zarića na Olimpijadi

Paraolimpijac iz Užica Miloš Zarić je zauzeo 34. mesto na Zimskim paraolimpijskim igrama u kvalifikacijama u disciplini sprint u kroskantri skijanju u dužini od jednog kilometra.

Zarić je postavio državni i lični rekord jer je deonicu od jednog kilometra prešao za pet minuta, 26 sekundi i 26 stotinki.

–        Zadovoljan sam rezultatom i plasmanom na ovom velikom takmičenju. I pored loših uslova za trku i povrede ruke uspeo sam da izvezem trku i postavim lični rekord. Uz dosta treniranja i zalaganja kroz nekoliko godina biću u top formi za ovaj sport. Nastavljam s pripremama kada se vratim u Srbiju da bih u avgustu u Berlinu na EP odbranio evropsko zlato u bacanju koplja, rekao je Zarić.  

Podsetimo, Zarić je jedini predstavnik Srbije na Zimskim paraolimpijskim igrama u Pjongčangu u Južnoj Koreji koje traju do 19. marta.

Miloš Zarić je, inače, svetski i evropski šampion u bacanju koplja. Osvajač je sedmog mesta u bacanju kugle na Letnjim olimpijski igrama u Rio De Ženeiru. Skijanjem se do sada bavio rekreativno.

Izvor:beta.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Zlatibor na 41. sajmu turizma u Beogradu

Oglasna Tabla

Počeli geotehnički istražni radovi za potrebe izgradnje mosta na starom gradu

Oglasna Tabla

Šestoro životno ugroženo zbog gripa

Oglasna Tabla