26 C
Uzice
август 19, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Uskoro rekonstrukcija osnovne škole u Čajetini

Kancelarije za javna ulaganja Opštini Čajetina odobrila je novčana sredstva u iznosu od 50 miliona dinara, koja će po spremljenom projektu biti utrošena za adaptaciju zgrade osnovne škole „Dimitrije Tucović“ u Čajetini. Tender će biti raspisan ovih dana pa je izvesno da će radovi početi odmah po završetku školske godine.

Matična škola u Čajetini je prilično star objekat koji zahteva potpunu rekonstrukciju, pa je iz tog razloga Opština Čajetina konkurisala kod Kancelarije za javna ulaganja. Novčana sredstva su odobrena, projekat je urađen, pa će se sa radovima krenuti u skorije vreme.

„Trenutno se radi na raspisivanju tendera. Ja se nadam da ćemo u radove krenuti po završetku školske godine. Projektom je predviđeno da se radi sanacija krova, da se uradi izolacija i zameni stolarija. Predviđeni su unutrašnji radovi: sanacija podova, gletovanje zdova, krečenje, zamena instalacija, razvođenje hidrantske mreža, sve po najnovijim važećim propisima“, ističe direktorka Škole Milka Vasiljević.

U planu je sanacija školske kuhinje, montažnog objekta koji je takođe u lošem stanju. Sredstva za realizaciju ovog projekta koji je u fazi izrade, a čija realizacija se planirana za narednu godinu, izdvojiće Opština Čajetina.

„Sanacija kuhinje je predviđena za sledeću školsku godinu. U prizemlju ovog objekta biće uređen prostor za Dnevni boravak za decu sa smetnjama u razvoju „Zračak“, dok će na spratu biti urađena savremena kuhinja koja će ispunjavati propise Hasap sistema“, dodaje Vasiljevićka.

OŠ „Dimitrije Tucović“ ima dva izdvojena odeljenja, u Jablanici i na Zlatiboru. Ovi školski objekti su u solidnom stanju. Grući problem, po rečima direktorke Škole, predstavlja fiskulturna sala na Zlatiboru u koju je mnogo uloženo a još uvek nije puštena u funkciju. Nada se da će ovaj objekat uskoro u potpunosti biti završen.

Izvor:zlatiborpress.rs/Dragana Rosić

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Tipovi kafanskih ljudi u Srbiji: Svi bi želeli da se zovu boemima, a evo šta je potrebno da bi neko spadao u ovu kategoriju

Oglasna Tabla

Kristina Grujičić osvojila zlato na prvenstvu Centralne Srbije i obezbedila učešće na Finalu Kupa Srbije

Oglasna Tabla

Četvrtu godinu koncert u Ježevici u čast slavnog trubača

Oglasna Tabla