12.3 C
Uzice
новембар 19, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Uskoro rekonstrukcija osnovne škole u Čajetini

Kancelarije za javna ulaganja Opštini Čajetina odobrila je novčana sredstva u iznosu od 50 miliona dinara, koja će po spremljenom projektu biti utrošena za adaptaciju zgrade osnovne škole „Dimitrije Tucović“ u Čajetini. Tender će biti raspisan ovih dana pa je izvesno da će radovi početi odmah po završetku školske godine.

Matična škola u Čajetini je prilično star objekat koji zahteva potpunu rekonstrukciju, pa je iz tog razloga Opština Čajetina konkurisala kod Kancelarije za javna ulaganja. Novčana sredstva su odobrena, projekat je urađen, pa će se sa radovima krenuti u skorije vreme.

„Trenutno se radi na raspisivanju tendera. Ja se nadam da ćemo u radove krenuti po završetku školske godine. Projektom je predviđeno da se radi sanacija krova, da se uradi izolacija i zameni stolarija. Predviđeni su unutrašnji radovi: sanacija podova, gletovanje zdova, krečenje, zamena instalacija, razvođenje hidrantske mreža, sve po najnovijim važećim propisima“, ističe direktorka Škole Milka Vasiljević.

U planu je sanacija školske kuhinje, montažnog objekta koji je takođe u lošem stanju. Sredstva za realizaciju ovog projekta koji je u fazi izrade, a čija realizacija se planirana za narednu godinu, izdvojiće Opština Čajetina.

„Sanacija kuhinje je predviđena za sledeću školsku godinu. U prizemlju ovog objekta biće uređen prostor za Dnevni boravak za decu sa smetnjama u razvoju „Zračak“, dok će na spratu biti urađena savremena kuhinja koja će ispunjavati propise Hasap sistema“, dodaje Vasiljevićka.

OŠ „Dimitrije Tucović“ ima dva izdvojena odeljenja, u Jablanici i na Zlatiboru. Ovi školski objekti su u solidnom stanju. Grući problem, po rečima direktorke Škole, predstavlja fiskulturna sala na Zlatiboru u koju je mnogo uloženo a još uvek nije puštena u funkciju. Nada se da će ovaj objekat uskoro u potpunosti biti završen.

Izvor:zlatiborpress.rs/Dragana Rosić

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Terzić: Prioritet budžeta za poljoprivredu je nabavka protivgradnih raketa

Oglasna Tabla

Hoće li marketi u Srbiji ukinuti rad nedeljom

Oglasna Tabla

Potrebno izgraditi 359 sistema za prečišćavanje voda

Oglasna Tabla

Koncert: Samostalni referenti

Oglasna Tabla

Akcija SZS „Uzbuni se“ (VIDEO)

Oglasna Tabla

Slana torta od pečenih paprika: Najbolje predjelo svih vremena i prava kalorična bomba

Oglasna Tabla

Kamere na autoputu neće meriti brzinu

Oglasna Tabla

U planu redizajn male mature, testiranje na dve godine

Oglasna Tabla

Danas oblačno sa sunčanim intervalima, uveče kiša, temperatura do 19 stepeni

Oglasna Tabla