0.8 C
Uzice
фебруар 19, 2019
Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

USKORO NOVI IZGLED PLATOA ISPRED GRADSKE KUĆE U UŽICU

Plato ispred  Gradske kuće u Užicu biće rekonstruisan u naredna tri meseca , a radovi čiji je izvođač GP Stabil Pro počeli su u utorak 20. juna. Deo sredstava za rekonstrukciju obezbeđen putem prošlogodišnjeg konkursa Gradovi u fokusu, Ministarstva kulture i informisanja, suma od 10,38 miliona dinara,  a ostatak je obezbeđen iz budžeta Grada, te je ukupna vrednost radova 23  809 824  dinara.

Kako je najavio načelnik Gradske uprave za infrastrukturu i razvoj, Miloje Marić, arhitektonsko rešenje novog platoa podrazumeva neke promene u prilazu zgradi opštine, odnosno stepeništu, a „ novi plato sadržaće i više zelene površine“, ali se suštinski „izgled samog platoa neće bitnije menjati“.

Ukupna površina koja je planirana za rekonstruisanje je 1 500 kvadratnih metara, a obuhvata prostor od Malog parke , ispred Gradske kuće, pločnik do Gradske apoteke, odnosno početka ulice Petra Ćelović.

Grad Užice je, nakon zaključenja ugovora, 23. maja „odradio „ svoj deo posla koji se tiče ugovora sa republičkim i gradskim javnim preduzećima, budući da ispod samog platoa prolazi veliki broj vodova“.

Plato će biti izgrađen od jablaničkog, i nešto svetlijeg, italijanskog granita, kako je rekao Marić „na osnovu predloga arhitekata i profesora Lojanice iz Beograda“. Takođe, Marić je rekao da je „granit tri puta skuplji od ostalih, mogućih površina“ ali i da je „daleko kvalitetniji“.

Što se tiče izvođača radova, GP Stabil Pro je , za ovaj poduhvat, po Marićevim rečima napravio konzoricijum , te su među podizvođačima radova dve firme iz Užica: Dis Komerc koja je zadužena za nabavku granita i Elektromont za deo koji se odnosi na radove iz oblasti elektro radova, ali i jedna firma  iz Čačka.

Izvor: pasaz.rs/M.N.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Dejan Petrović: „Moj otac za mene je najbolji trubač“ (VIDEO)

Oglasna Tabla

Užice, grad koji je bio republika

Oglasna Tabla

Počeli geotehnički istaržni radovi za potrebe izgradnje mosta na Starom gradu

Oglasna Tabla