21.3 C
Uzice
јул 24, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Upozorenje na jake padavine, kiša do utorka

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je upozorenje o velikoj količini padavina tokom vikenda, a do kraja dana u celoj Srbiji zadržaće se kišovito vreme sa jakim pljuskovima i grmljavinom, kaže meteorolog Nedeljko Todorović.

RHMZ je objavio crveni meteo-alarm budući da se očekuje da će ukupna količina padavina do kraja dana u pojedinim delovima biti između 50 i 60 litara po kvadratnom metru.

„Crveni meteo-alarm se prvenstveno odnosi na centralni deo Srbije gde bi sumarno mogla da bude količina padavina preko 50 ili 60 litara po metru kvadratnom, a u ostalim krajevima nešto manje, ali i u njima lokalno preko 30 litara po kvadratnom metru“, rekao je Todorović.

Naveo je da je juče po podne na području Srbije bilo lokalnih jakih pljuskova sa količinom i do 40 litara po kvadratnom metru. „Oko ponoći je i na području Beograda bilo jakih pljuskova, posebno na južnoj periferiji grada gde je palo između 10 i 30 litara po kvadratnom metru“, rekao je Todorović.

Naveo je da jake padavine mogu u većim gradovima da izazovu zapušavanje kanalizacije i usporen saobraćaj, dok na manjim vodotocima može doći i do izlivanja reka.

„Kišovito vreme očekuje se do utorka, ali će intenzitet i učestalost padavina oslabiti narednih dana. Biće lokalnih pljuskova, u pojedinim mestima sa količinom padavima od 10 do 20 litara po kvadratnom metru“, rekao je Todorović.

U sredu se, kaže, prognozira toplije i sunčano vreme, a od četvrtka pretežno sunčano, u popodnevnim satima retka pojava kratkotrajnih pljuskova.

Todorović navodi da se u narednih desetak dana ne očekuju vrućine sa temperaturama iznad 30 stepeni.

Izvor: novosti.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Širenje kanalizacione mreže na Zlatiboru (VIDEO)

Oglasna Tabla

Vozač sa užičkim tablicama šokirao sve svojim parkiranjem (FOTO)

Oglasna Tabla

Beograđanin nestao na Drinskoj regati

Oglasna Tabla