12.7 C
Uzice
април 26, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Umetnički karavan u Užicu najavio 9. ariljsku letnju muzičku menifestaciju

U saradnji sa Gradskim kulturnim centrom Užice, nakon Beograda i Zlatibora ARLEMM umetnički karavan je u subotu 16. juna stigao na užički gradski trg. Autor pokretne multimedijalne izložbe fotografija je Dragana Selaković, koja je svojim umećem dočarala dešavanja sa prošlogodišnjeg ARLEMM-a.
Osim što okuplja vodeća imena, pre svega iz sveta klasične muzike, ARLEMM se izdvaja po značajnim prirodnim i kulturno-istorijskim lokalitetima na kojima se koncerti i druga dešavanja realizuju, a sa više od 70 održanih edukativnih radionica, 120 koncerata i 2600 individualnih časova nastave, ARLEMM zauzima vodeće mesto u kulturno-umetničkim događajima Srbije. Manifestacija se realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja, Opštine Arilje i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, a u saradnji sa Crkvenom opštinom grada Arilja, Bibliotekom Arilje, Sosijete Ženeral bankom i kompanijama Ekstrem intimo i Telenor.
Cilj ARLEMM-a se ostvaruje kroz prepoznavanje i odabir mladih talenata, muzičku edukaciju dece i mladih, održavanje koncerata, javnih časova, radionica i predavanja u oblasti muzičke kulture, povezivanje vizuelnog i zvučnog doživljaja u umetnosti, negovanje duhovnosti i razvoj ekološke svesti.
Manifestacija traje dve nedelje, a poslednja tri dana su rezervisana za najbitnije koncerte u okviru ARLEMM art festivala – od 26. do 28. jula. Na manifestaciji su prethodnih godina nastupali Stefan Milenković, Jovan Kolundžija, Lena Kovačević, Vlatko Stefanovski, Amira Medunjanin i mnogi drugi. Ove godine lepote Arilja će još jednom oplemeniti nastupi velikih umetnika, kao što su Bisera Veletanlić, Vasil Hadžimanov, Ju grupa, Divanhana, Divna Ljubojević, Sara Renar, Marko Luis, ali i mladi talenti Škole za muzičke talente sa svetski poznatim violončelistom Draganom Đorđevićem Suzukijem i gostima iznenađenja.
Kako bi UMETNOST bila DOSTUPNA svima, ove godine će biti omogućen prenos dešavanja sa ARLEMM-a 2018, uživo putem Telenor mreže.
„Ono što ARLEMM pruža, predstavlja posebnu umetničku vrednost, neophodnu da bi se jedno društvo zdravo razvijalo. Drago mi je što im pomažemo u tome i zato ćemo putem naše mreže uživo prenositi dešavanja iz Arilja, kako bi svi mogli da uživaju u njima gde god se nalazili“, kaže Pjer Vučković, direktor strategije i planiranja u tehnici u Telenoru.
Izložba će u Užicu biti postavljena do 23. juna, posle čega kreće na svoje sledeće odredište u Čačak.

Izvor: Arlemm

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Sve je spremno za 7. Turnir šampiona Užice 2019 (VIDEO)

Oglasna Tabla

Православна правила уочи Васкрса: Овако треба да фарбате јаја ако хоћете да испоштујете традицију

Oglasna Tabla

Ivan Stanisavljević izabran za zamenika gradonačelnika Užica

Oglasna Tabla