11.6 C
Uzice
јул 16, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

UMATIČENA JAGNJAD ZA 23 DOMAĆINSTVA IZ FONDACIJE DIVAC I GRADA UŽICA

U okviru Projekta podrške poljoprivrednicima za razvoj ovčarstva na teritoriji grada Užica, danas je 23 poljoprivrednih proizvođača potpisalo ugovore sa predstavnicima Fondacije Ane i Vlade Divac, saopšteno ja na sajtu grada.

Ovim projektom predviđeno je da ova 23 domaćinstva dobiju po sedam grla, s tim što su u obavezi da oni sami kupe još tri umatičena grla. Ukupna vrednost projekta je 3,7 miliona dinara, gde je grad Užice obezbedio tri miliona, a Fondacija 700.000 dinara.

Govoreći o razvoju stočarstva na ovom području, zamenik gradonačelnika Nemanja Nešić naveo je da je kroz osmišljene programe napravljen značajan korak napred što se vidi na terenu.

„Dok u 2014. godini nije bilo umatičenih grla na našoj teritoriji, na kraju 2016. godine taj broj je iznosio 1000. Sada, u ovoj godini, nameravamo da aktivnim merama u ovoj oblasti taj broj uvećamo za 60%, odnosno za 600 novih grla, “ rekao je Nešić i najavio da će se na jesen obezbediti sredstva za još jedan broj domaćinstava koja su konkurisala, ali u ovom krugu nisu prošla. Na konkurs se, inače, prijavilo 127 poljoprivrednih domaćinstava.

Nada Obradović, predstavnik Fondacije rekla je da se projekti Fondacije sprovode u sedam opština i gradova, a da se četiri od njih opredililo za aktivnosti u oblasti stočarstva. Obradovićeva je dodala da je ovo još jedan od projekata koji su Fondacija i grad Užice uspešno realizovali na korist građana.

Izvor:Glas zapadne Srbije

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Za godinu i po oduzeto 560 litara rakije bez deklaracije

Oglasna Tabla

Oduševiće vas palenta kolač sa voćem: Novi način za pripremu starog jela!

Oglasna Tabla

Uvode se platni razredi tokom 2020.

Oglasna Tabla