10.7 C
Uzice
април 26, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

UMATIČENA JAGNJAD ZA 23 DOMAĆINSTVA IZ FONDACIJE DIVAC I GRADA UŽICA

U okviru Projekta podrške poljoprivrednicima za razvoj ovčarstva na teritoriji grada Užica, danas je 23 poljoprivrednih proizvođača potpisalo ugovore sa predstavnicima Fondacije Ane i Vlade Divac, saopšteno ja na sajtu grada.

Ovim projektom predviđeno je da ova 23 domaćinstva dobiju po sedam grla, s tim što su u obavezi da oni sami kupe još tri umatičena grla. Ukupna vrednost projekta je 3,7 miliona dinara, gde je grad Užice obezbedio tri miliona, a Fondacija 700.000 dinara.

Govoreći o razvoju stočarstva na ovom području, zamenik gradonačelnika Nemanja Nešić naveo je da je kroz osmišljene programe napravljen značajan korak napred što se vidi na terenu.

„Dok u 2014. godini nije bilo umatičenih grla na našoj teritoriji, na kraju 2016. godine taj broj je iznosio 1000. Sada, u ovoj godini, nameravamo da aktivnim merama u ovoj oblasti taj broj uvećamo za 60%, odnosno za 600 novih grla, “ rekao je Nešić i najavio da će se na jesen obezbediti sredstva za još jedan broj domaćinstava koja su konkurisala, ali u ovom krugu nisu prošla. Na konkurs se, inače, prijavilo 127 poljoprivrednih domaćinstava.

Nada Obradović, predstavnik Fondacije rekla je da se projekti Fondacije sprovode u sedam opština i gradova, a da se četiri od njih opredililo za aktivnosti u oblasti stočarstva. Obradovićeva je dodala da je ovo još jedan od projekata koji su Fondacija i grad Užice uspešno realizovali na korist građana.

Izvor:Glas zapadne Srbije

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Danas je Veliki petak, najtužniji hrišćanski praznik

Oglasna Tabla

Sve je spremno za 7. Turnir šampiona Užice 2019 (VIDEO)

Oglasna Tabla

Православна правила уочи Васкрса: Овако треба да фарбате јаја ако хоћете да испоштујете традицију

Oglasna Tabla