8.2 C
Uzice
април 12, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Uhapšeni zbog poreske utaje

Užice / Požega – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Užicu, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu i Poreskom policijom, uhapsili su odgovorno lice privrednog društva ’’Eko Gas MGS“ DOO Beograd M.M. (1965), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica i poreska utaja.
Postoje osnovi sumnje da je M.M. od avgusta 2014. do januara 2016. godine, od više dobavljača iz inostranstva, u Republiku Srbiju uvezao 476.380 kilograma tečnog naftnog gasa, vrednosti od 65.359.336 dinara.
Osumnjičeni je tečni gas, kao se sumnja, prodao na crnom tržištu, bez evidentiranja u poslovnoj dokumentaciji.
Sumnja se da dobijeni novac M.M. nije uplatio na tekući račun svog preduzeća, čime je za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist od 39.388.646 dinara i izbegao plaćanje pripadajuće akcize i PDV-a, čime je oštetio budžet Republike Srbije za 29.484.663 dinara.
Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužilaštvu.
Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Požegi pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Užicu, podneli su krivičnu prijavu protiv odgovornog lica privrednog društva „Napredak“ AD iz Požege, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo poreska utaja.
Postoje osnovi sumnje da je on, u nameri da izbegne obračun i plaćanje poreza na druge prihode, u periodu od 19. jula 2012. do 30. decembra 2015. godine, po osnovu Ugovora o poslovnoj saradnji koji je privredno društvo „Napredak“ zaključilo sa fizičkim licem iz Šapca, izvršio isplatu u ukupnom iznosu od 5.078.915 dinara, na koji nisu obračunati i plaćeni porez i doprinosi.
Na ovaj način budžet Republike Srbije oštećen je za ukupan iznos od 2.784.835 dinara.

Izvor:Glas zapadne Srbije/Ilustracija, foto: cik.co.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

U petak dvanaesti protestni skup u Užicu: Dogovor o odlasku u Beograd

Oglasna Tabla

Savet patrijarha Pavla: Kako opomenuti prijatelje i bližnje kada vidite da greše

Oglasna Tabla

Srbija uvodi potpunu zabranu fizičkog kažnjavanja dece

Oglasna Tabla