-1.7 C
Uzice
фебруар 22, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Učenici Prve osnovne osvojili drugo mesto u Srbiji na takmičenju iz poznavanja ekonomije za uzrast od 13 do 15 godina

-Prošle godine smo uveli robotičku sekciju a naši đaci su već postigli izuzetan uspeh osvojivši prvo mesto u Srbiji u konkurenciji osnovnih škola. Ove godine smo uveli mogućnost da se zainteresovani učenici upoznaju sa osnovama ekonomije i finansijama a naši đaci su nas ponovo obradovali izuzetnim uspehom

Učenici osmog razreda Prve osnovne škole kralja Petra II Jovana Jokić i Vuk Zdravković predvođeni nastavnikom tehničkog i informatičkog obrazovanja Aleksandrom Milosavljevićem su osvojili drugo mesto na nacionalnom takmičenju pod nazivom „Evropski kviz novca“ u konkurenciji 70 škola iz Srbije. Pomenuto nadmetanje se po prvi put ove godine organizuje na nivou čitave Evrope sa ciljem da se deca uzrasta od 13 do 15 godina upoznaju sa osnovnim pojmovima iz oblasti ekonomije i finansija.

Osvajanjem visokog drugog mesta na nivou čitave Srbije, u dosta jakoj konkurenciji, učenici sa nastavnikom su dobili poziv da u ponedeljak 19.03.2018. posete Narodnu banku Srbije i budu gosti na okruglom stolu koji organizuju Udruženje banaka Srbije, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i kompanija „Viza“.

-U skladu sa vremenom tehnologije i digitalizacije zaposleni u našoj školi ulažu puno energije i truda kako bismo održali korak sa savremenim trendovima, kako kod nas tako u Evropi i svetu. Nakon što smo prošle godine uveli robotičku sekciju naši đaci su postigli izuzetan uspeh osvojivši prvo mesto u Srbiji u konkurenciji osnovnih škola. Ove godine smo uveli mogućnost da se zainteresovani učenici upoznaju sa osnovama ekonomije i finansijama a naši đaci su nas ponovo obradovali izuzetnim uspehom. U narednom periodu nas čeka obiman posao u vezi sa uvođenjem elektronskog dnevnika koji će omogućiti potpunu digitalizaciju rada škole, izjavio je Nikola Bacetić direktor.

U ime infotima Prve osnovne škole
Slobodan Aleksić
Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Krivična prijava za zastupnika FK zbog utaje poreza

Oglasna Tabla

Haos u čajetinskoj skupštini, umalo tuča, od pretnji do psovanja majke

Oglasna Tabla

Raspust za đake u Užicu produžen za još jednu sedmicu, do 1. marta!

Oglasna Tabla