Home / FOTO RAZGLEDNICA / UČENICI 8. RAZREDA OŠ „NADA MATIĆ“ OSVOJILI 270 DIPLOMA

UČENICI 8. RAZREDA OŠ „NADA MATIĆ“ OSVOJILI 270 DIPLOMA

CECA
Diplome su dobili na takmičenjima iz matematike, srpskog jezika, hemije, fizike, engleskog, ali i košarke, rukometa, plivanja, pa čak i međunarodnog takmičenja fotografije.

Užički prvoligaši, a svi iz istog odeljenja, verovatno su i rekorderi u gradu na Đetinji – samo njih četvoro osvojilo je 53 diplome, javlja RTS.

„Divno je biti razredni starešina ovakvom odeljenju. Njihovo interesovanje je veliko. Ja sam jako zadovoljna i ponosna sam na ovu generaciju“, kaže Milka Tomašević, razredni starešina osmog jedan iz užičke Osnovne škole „Nada Matić“.

Odlični su na plivanju, košarkaškim i rukometnim takmičenjima, a priznanja stižu i sa terena elektrostatike, jednačina, molekularnih i planetarnih orbita, sa tačke zlatnog preseka i pesničkih zanosa.

„Jako je teško pripremiti se za sva takmičenja, to oduzima mnogo vremena, ali volim kada uspem u nečemu. Zanimljivo mi je da se spremam za to, pa mi ne smeta„, ističe učenica Sofija Đerić.

Učenica istog odeljenja, Angelina Gagović, kaže da je niko ne naziva štreberom i da dosta izlazi. „Stižem da budem i na internetu“, dodaje Galovićeva.

Petar Damjanović je sa takmičenja, od plivanja do fizike, srpskog i engleskog jezika doneo čak 55 diploma i kaže, to nije teško.

Petar navodi da je dobro organizovan i da se sprema se za predmete koji se uče.

Kaže da gradivo iz biologije, istorije, savlada u školi. „To se i traži na takmičenju, a već fiziku, matematiku i hemiju dodatno vežbam, čitam dodatnu literaturu, što me i zanima, “ napominje Petar za RTS.

Izvor:mondo.rs

cest

Podeli članak

Komentari

www.rceurope.rs