OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

U subotu na Zlatiboru izbor za Mis turizma (VIDEO)

Izbor za Mis turizma Srbije održaće se u subotu 30. novembra u hotelu Tornik od 20 časova. Za titulu najlepše koja će predstavljati Srbiju na svetskom takmičenju bori se 16 devojaka.

Organizacija Mis turizma Srbije pod okriljem svetske federacije Miss Tourism World peti put organizuje izbor za najlepšu devojku, a prvi put će se u ovom formatu održati na Zlatiboru. U završni izbor za Mis turizma Srbije ušlo je 16 devojaka u konkurenciji ukupno 350 koje su se prijavile na konkurs.

„Ovo je posebno takmičenje koje se razlikuje od svih drugih takmičenja zato što ovde devojka ne predstavlja samo sebe, nego predstavlja mnogo toga što je bitno za jednu zemlju, a to je lepota, kultura, tradicija, istorija svog naroda i sve ono što je bitno da jedna devojka pokaže svetu, da bi privukla turiste širom sveta da dođu u Srbiju. Devojka mora biti prirodna, kompletna, kao i svi drugi ljudi koji predstavljaju Srbiju na svetskim međunarodnim takmičenjima, da li je to lepota, sport ili nešto drugo,“

kaže Dragan Ćoso, direktor izbora i vlasnik licence „Mis turizma Srbije“ za Miss Tourism World. Aktuelna Mis turizma Srbije Sara Mitić u subotu će predati lentu i krunu svojoj naslednici. Zanimljivo da se tri od četiri izabrane misice turizma zovu Sara.

„Mi znamo da se našalimo da je uslov za pobedu da se zovete Sara, a inače Sara na starohebrejskom znači boginja, princeza, pobednica, pa eto možda je i to jedan od razloga. Titula Mis turizma Srbije za mene ne predstavlja samo titulu koja pokazuje da sam ja najlepša u oblasti turizma u našoj zemlji, već mnogo više. U trenutku kada sam bila na međunarodnoj sceni, kada sam nosila ovu lentu preko grudi, preko mog srca, zaista sam se osećala ponosno“,

kaže Sara Mitić. Na Zlatiboru je i Sara Miletić, Mis turizma Srbije iz 2017. godine koja je na svetskom finalu 2018. godine u Maleziji proglašena za drugu pratilju.

„Ova titula nosi mnogo toga, pre svega mnogo lepih iskustava. Upoznala sam mnogo novih prijatelja, divne devojke, i ono što je najbitnije oni su tražili jednu kompletnu ličnost na takmičenju u Maleziji. Za mesec dana koliko sam tamo provela, veoma su nas pratili, svaki naš pokret, od toga kako ručamo, preko naših međuljudskih odnosa s obzirom da su devojke iz raznih nacija, različitih kultura, rasa, tako da se tražila devojka koja može lepo da se uklopi i da pokaže da ima i tu unutrašnju lepotu“,

smatra Sara Miletić. Misice su pohvalile uslove i lepotu Zlatibora, koji je već bio domaćin nekoliko izbora za mis, a pre 13 godina na Kraljevom trgu se takođe birala Mis turizma. Ovogodišnji izbor u hotelu Tornik održava se se uz pokroviteljstvo Ministarstva Turizma, a Srbija se kandidovala i za domaćinstvo Svetskog izbora koje se održava naredne godine.

Izvor:zlatiborpress.rs

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Prosečna martovska neto plata 59.681 dinara, veća 8,6 odsto

Oglasna Tabla

Zdrava Srbija predala listu za lokalne izbore u Užicu (VIDEO)

Oglasna Tabla

Voda tokom jela, dobra ili loša navika?

Oglasna Tabla

Umesto Projektne nastave prvacima se od septembra uvodi Digitalni svet

Oglasna Tabla

Užička svadba u vreme korone: Ljubav nije mogla da čeka

Oglasna Tabla

Srpski biznismen iz Čikaga otkrio zašto nije preuzeo Slobodu: Umesto spasa, Užičani se umalo ugasili

Oglasna Tabla

Podsećanje: Pre 13 godina u Domu kulture svečano otvoren bioskop; gost – Ljubiša Samardžić (VIDEO)

Oglasna Tabla

Vreme danas: Mestimično sa kišom i pljuskovima, ponegde grmljavina

Oglasna Tabla

Zdrava večera za završetak dana

Oglasna Tabla