OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

U petak konačna odluka o prenosu vlasništva nad Aerodromom „Ponikve“ na Republiku

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković je sa svojim saradnicima bio danas na aerodromu Ponikve gde su nedavno završeni radovi na izgradnji dela ograde, čija je ukupna vrednost oko 15,5 miliona dinara: „Izgrađena je ograda u dužini od 3 735 metara od ukupno 8 930 metara koliko treba da se uradi da bi se završetkom ograde i uz još neke dodatne radove Aerodrom stavio potpunu u civilnu funkciju“, naveo je ovom prilikom gradonačelnik.

Izgrađena je ograda u dužini od 3 735 metara od ukupno 8 930 metara koliko treba da se izgradi

„Ovom prilikom se zahvaljujem Vladi Republike Srbije na ulaganju od više miliona evra u dosadašnje infrastrukturne radove na aerodromu Ponikve, a posebno predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću jer je na njegovu inicijativu Užice pre dve godine dobilo novac za izgradnju pristanišne zgrade na aerodromu“, rekao je gradonačelnik Petkvić i dodao: „Osim pristanišne zgrade finansirano je 42% radova na izgradnji ograde. Sada je neophodno završiti još 800 metara piste i uraditi svetlosnu signalizaciju na aerodromu. U nekoj od narednih faza potrebno je rekonstruisati vodovod kojim se napaja aerodrom i pristanišna zgrada, zatim završiti poslove vezane za protivpožarnu zaštitu. Procena je da nam je za sve ove radove potrebno negde oko 5 miliona evra, kako bi se aerodrom stavio u punu finkciju.“

Petković: „Potrebno još oko 5 miliona evra za završetak radova na aerodromu“

„Gradsko rukovodstvo je došlo do ideje da zamolimo Vladu Republike Srbije da vratimo vlasništvo nad Aerodromom Ponikve Republici, koja je to i prihvatila. U Evropi nema grada koji je u stanju da sam upravlja aerodromom, jer je to jedan veoma stručan i zahtevan posao, koji zahteva stručno osoblje za to, a Grad nema takav kadar, niti novac da ih plati. Na primeru Aerodroma Niš se pokazalo da je dobro što je prešao u vlasništvo Republike.“ istakao je Petković.

Unutrašnjost pristanišne zgrade čiju rekonstrukciju je finansirala Republika

„Predsedniik Vučić i potpresednica Vlade Zorana Mihajlović su najavili Aerodrom Ponikve kao jednu od prvih budućih velikih investicija. Nama nije samo problem u 5 miliona evra nego je problem i u održavanju i funkcionisanju samog aerodroma. Na narednoj sednici Skupštine Grada se nadam da ćemo doneti odluku o prenosu vlasništva nad Aerodromom sa Grada na Republiku i da ćemo početkom naredne godine ovde moći da očekujemo velike insvesticije finansirane od strane Republike. Aerodrom poslednjih nekoliko godina funkcioniše za male avione, realno za dve godine možemo imati završene sve radove i aerodrom u punoj funkciji“, naveo je gradonačelnik Petković.

Pristanišna zgrada

Slaviša Dimitrijević direktor JP Aerodrom Ponikve je istakao da je aerodrom trenutno namenjen za sletanje aviona generalne avijacije odnosno privatnih letova, ali nije osposobljen za javni saobraćaj.

„U toku ove godine smo imali oko 200 domaćih i oko 70 međunarodnih letova, gde su uglavnom bili privatni avioni. Za javni saobraćaj nam je potrebno da ispunimo dodatne uslove kao i da nabavimo potrebnu opremu da bi to moglo da funcioniše nesmetano“, naveo je Dimitrijević.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Muzej „Staro selo“ Sirogojno: Program za leto 2020.

Oglasna Tabla

Majka Hrabrost: Doktorka iz Užica, majka petoro dece rođene carskim rezom (VIDEO)

Oglasna Tabla

Jedno nestalo dete je previše: Jurić kreće u kampanju za uvođenje sistema „Amber alert“

Oglasna Tabla

Grčka odlučila: Plaća smeštaj turistima ako se razbole od koronavirusa

Oglasna Tabla

Proslava matura je dozvoljena, ali uz ova pravila

Oglasna Tabla

Sabor trubača u Guči ipak u avgustu

Oglasna Tabla

Данас се славе Свети цар Константин и царица Јелена

Oglasna Tabla

Letnja sezona na Torniku od 15. juna

Oglasna Tabla

Mladi vezni igrač Slobode Veljko Tomić potpisao dvogodišnji ugovor

Oglasna Tabla