Home / FOTO RAZGLEDNICA / U PETAK I SUBOTU ODRŽAVA SE 3. ZLATIBORSKI RELI

U PETAK I SUBOTU ODRŽAVA SE 3. ZLATIBORSKI RELI

26. i 27. maja održaće se 3. Zlatiborski reli, inače prva ovogodišnja autosportska manifestacija u Zlatiborskom okrugu, koja će okupiti najbolje reli vozače iz Srbije, ljubitelje autosporta, sportske radnike i funkcionere, kao i najširu publiku. Zlatibroski reli vozi se na stazama Tić Polje, Golovo, Mušvete, Rožanstvo, po rasporedu iz Pravilnika, a start relija je u petak 26. maja u 18 : 41 na Kraljevom Trgu na Zlatiboru.

Treći po redu Zlatiborsli reli ovog puta se održava nakon četiri godine pauze. Organizatori poručuju da će u buduće težiti da se ovaj reli održava svake godine i da će Zlatiborski reli postati tradicija ovoga kraja.

„Ove godine Zlatiborski reli se boduje za Šampionat Srbije i kandidat je da se iduće godine uvrsti u centralno evropsku zonu i to nam je cilj, a ako ova tradicija bude potrajala desetak godina, možda ga uvrstimo i u Evropski reli trofej“, kaže Ivan Jevtić, predsednik IO SAKS-a.

Start je u petak, 26. maja, u 18,41 čas sa Kraljevog trga na Zlatiboru. Nastavlja se noćnim brzincima Tić poljem 1 u 19, 32 i Tić poljem 2 u 20,51 čas.

„Što se tiće noćnog starta, pozivam publiku da ispoštujemo noćni start do kraja, jer je veoma kratak – oko 6 kilometara, i mi na Tić polju očekujemo najveću koncentraciju ljudi. Jer, 2012. i 2013. godine imali smo oko 10.000 ljudi u publici, tako da nam je bezbednost bila na prvom mestu. Pozivam sve da ispoštuju pravila redara i policije, kako reli ne bi kasnio„, naglašava Jevtić.

Reli se nastavlja u subotu, 27. maja, specijalnim ispitom Golovo 1 i Golovo 2, a nakon toga se vozi specijalni ispit Mušvete. Za sada je prijavnjeno 17 takmičara, od kojih je samo jedan iz inostranstva.

Izvor:zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

https://matis.rs/