26.4 C
Uzice
јун 12, 2019
FOTO RAZGLEDNICA SPORT PLUS - UŽICE Uncategorized ZLATIBORSKE VESTI

U PETAK I SUBOTU ODRŽAVA SE 3. ZLATIBORSKI RELI

26. i 27. maja održaće se 3. Zlatiborski reli, inače prva ovogodišnja autosportska manifestacija u Zlatiborskom okrugu, koja će okupiti najbolje reli vozače iz Srbije, ljubitelje autosporta, sportske radnike i funkcionere, kao i najširu publiku. Zlatibroski reli vozi se na stazama Tić Polje, Golovo, Mušvete, Rožanstvo, po rasporedu iz Pravilnika, a start relija je u petak 26. maja u 18 : 41 na Kraljevom Trgu na Zlatiboru.

Treći po redu Zlatiborsli reli ovog puta se održava nakon četiri godine pauze. Organizatori poručuju da će u buduće težiti da se ovaj reli održava svake godine i da će Zlatiborski reli postati tradicija ovoga kraja.

„Ove godine Zlatiborski reli se boduje za Šampionat Srbije i kandidat je da se iduće godine uvrsti u centralno evropsku zonu i to nam je cilj, a ako ova tradicija bude potrajala desetak godina, možda ga uvrstimo i u Evropski reli trofej“, kaže Ivan Jevtić, predsednik IO SAKS-a.

Start je u petak, 26. maja, u 18,41 čas sa Kraljevog trga na Zlatiboru. Nastavlja se noćnim brzincima Tić poljem 1 u 19, 32 i Tić poljem 2 u 20,51 čas.

„Što se tiće noćnog starta, pozivam publiku da ispoštujemo noćni start do kraja, jer je veoma kratak – oko 6 kilometara, i mi na Tić polju očekujemo najveću koncentraciju ljudi. Jer, 2012. i 2013. godine imali smo oko 10.000 ljudi u publici, tako da nam je bezbednost bila na prvom mestu. Pozivam sve da ispoštuju pravila redara i policije, kako reli ne bi kasnio„, naglašava Jevtić.

Reli se nastavlja u subotu, 27. maja, specijalnim ispitom Golovo 1 i Golovo 2, a nakon toga se vozi specijalni ispit Mušvete. Za sada je prijavnjeno 17 takmičara, od kojih je samo jedan iz inostranstva.

Izvor:zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Stamatović: Demarš Ambasadi SAD, otkazati angažman Bleru!

Oglasna Tabla

SNS Zlatiborskog okruga donirao pomoć Kraljevčanima vrednu preko milion dinara

Oglasna Tabla

Proleće na Zlatiboru idealno za boravak osoba osetljivih na polene

Oglasna Tabla