OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Turski vozač kamiona „zaglavljen“ u Sevojnu već sedam dana, naši policajci mu napisali kaznu od 11.500 evra

Turski kamiondžija već danima boravi u Sevojnu – spava u kamionu, meštani mu donose hranu, a poneko ga pusti u kuću i da se istušira. Ovaj Turčin u Srbiji je „zaglavljen“ jer mu je napisana saobraćajna kazna od čak 11.500 evra, koju ne može da plati, a kada čujete zašto je kažnjen, neće vam biti sve jedno.

Naime, ove informacije objavljene su u jednoj od Fejsbuk grupi namenjenoj vozačima kamiona – Vozači posao. Konkretno, navodi se sledeće:

– Ovo je turski vozač, koji već osmi dan stoji u Sevojnu… Razlog je kazna od 11.500 evra, koje mu je napisala saobraćajna policija iz Užica, zbog prekoračenja voznje… Meštani mu donose hrane da ima šta da jede… Pitam se da li taj saobraćajac ima išta ljudskog u sebi… Naravno da ga je trebao kazniti, ali 11.500 evra je van svake pameti… – napisao je jedan član ove grupe, i za sada svi smo se sažalili na jadnog vozača iz Turske.

Međutim:

– Da dopunim, imao je 17 h voznje u 24 h… – dopisao je autor ove objave.

– Priča je tačna jutros sam bio sa njim da mu odnesem nešto za jelo. Zahvalio se i rekao da mu meštani non-stop donose hranu. Vozač minibusa iz Sevojna ga je vodio kući da se istušira… Mali kamion iza je isto turski i on treba da plati 340 evra kaznu, ne znam za šta su njega kaznili… – dodao je član te Fejsbuk grupe

I tu kreće polemika – od 24 sata dnevno 17 provesti za volanom, osim što nije po propisima, zvuči kao ludost, sa čime se slažu i mnogi koji su vieli ovu objavu, a uglavnom su to kolege vozači kamiona.

Vozač sme da upravlja kamionom maksimum devet sati dnevno, ili u izuzetnim slučajevima deset.

– Ako su ga kaznili, ej, 17 sati vožnje pa to je ludost – napisao je jedan od njih.

– Da ga nisu zaustavili, zaspao bi za volanom i pobio nedužan narod, treba ga kazniti jer je svesno rizikovao i svoj i tuđi život, a to nema cenu. Istina, malo je cifra prevelika, ali pare će se zaraditi, a život ne.

Neki su se koncentrisali na samu kaznu, a ne na ono šta je do nje dovelo:

– Nisam čuo nikada da kod nas može da se piše ovolika kazna – napisao je jedan vozač, a kolege su mu ubrzo objasnile da im se dešavalo da kod nas u Srbiji „zarade“ kazne i do dvesta hiljada dinara, dok u inostranstvu budu u visini ove kojom se okitio nesrećni Turčin u Seojnu.

pak, mišljenja su podeljena.

– Previše je ova kazna za tako nešto, veći će biti problem što će zbog ovakih stvari Turci naše kamione kontrolisati u Turskoj i naplaćivati kazne.

Šta se zapravo dogodilo?

Kako „Blic“ nezvanično saznaje iz policijskih izvora, dvojica Turaka, vozači jedne turske kompanije, zaustavljeni su u Sevojnu, a kontrolom tahografa pokazano je da su vozili čak 17 sati.

Zbog toga je potrebno da oni i kompanija plate kaznu od 22.000 evra, koja još uvek nije plaćena, iako su juče tri advokata te prevozničke kompanije bili u Užicu, u sudu za prekršaje.

U policiji ne znaju gde su tačno vozači. Oni imaju pravo da se slobodno kreću po Srbiji.

Izvor:blic.rs/Vladimir Lojanica/foto:ilustracija

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

„Đorđu kam bek“ – ali Đorđe ni u Pariz ni u Australiju, već u Užice da šije šajkače

Oglasna Tabla

Do 14 časova potpuna obustava saobraćaja na Sušici

Oglasna Tabla

APR: Korisnici dovedeni u zabludu dopisima portala za upis

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za subotu – 26. septembar

Oglasna Tabla

Poginula oba pilota iz MIG-a koji je pao: Vojska potvrdila

Oglasna Tabla

Stopića pećina premašila rekordnih 100.000 posetilaca

Oglasna Tabla

U ritmu nedelje sa Ognjenom Zlatićem (VIDEO)

Oglasna Tabla

Mig-21 srušio se kod Loznice

Oglasna Tabla

Pedijatar dr Dušanov o današnjoj deci: Loša ishrana, ekrani i nedovoljno kretanja – odgovorni su roditelji.

Oglasna Tabla