13.2 C
Uzice
фебруар 19, 2019
Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

Turski investitor pokrenuo proizvodnju čeličnih cevi u Priboju

Priboj – Turska kompanija „Fleks Akademi” pokrenula je u Priboju proizvodnju creva, čeličnih cevi, šupljih profila i fitinga. Proizvodni pogon, smešten u Slobodnoj zoni prostire se na površini od 20 hiljada kvadrata. Probne radove i obuku u ovoj fabrici trenutno prolazi 80 radnika, a prema najavama investitora do kraja godine, kada bude kompletirana serijska proizvodnja, posao će naći 300 radnika.

Posle skoro šest meseci opremanja proizvodnog pogona i montaže prvog kontigenta automatskih mašina za finalnu proizvodnju, prve cevi sišle su sa trake u sredu i namenjene su inostranom kupcu. Prema rečima direktora firme Sulejmana Karakusa, probna faza je krenula sa dvadeset mašina za finalnu proizvodnju cevi a uskoro se očekuje i dolazak novih.

„Za deset dana očekujemo da stigne kompletna linija, sa kojom će početi serijska proizvodnja čeličnih cevi. Labaratorija za testiranje će takođe biti gotova u sledeće dve sedmice, nakon čega će u punom kapacitetu prve faze u proizvodnji raditi 160 radnika“, otkriva Karakus.

Konkurs za prijem radnika, koji je turska firma raspisala, za kratko vreme, privukao je interesovanje više od hiljadu nezaposlenih lica u gradu na Limu, među kojima je najviše bilo bivših radnika nekadašnjeg pribojskog industrijskog giganata Fapa. Jedan od njih je i Dragan Stikić, koji kaže da je nakon skoro sedam godina rada provedenih u FAP-u ostao bez posla i da se spremao sa porodicom da napusti Priboj.

„Slučajno sam saznao za konkurs i prijavio se. Prošao sam testiranje i dobio posao u svojoj struci kao električar, što je značilo i automatski ostanak u svom rodnom gradu“, isitče Stikić.

Inače, firma “Fleks Akademi” ima višedecenijsko iskustvo u proizvodnji čeličnih cevi, svoje proizvode plasira širom Evrope i Azije u više od 20 zemalja.

Izvor:PP Media / Glas zapadne Srbije

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

U Užicu otvorena izložba „Banjaluka 1918“

Oglasna Tabla

Kako je mala Iskra pobedila najtežu bolest (VIDEO)

Oglasna Tabla

Zlatibor na 41. sajmu turizma u Beogradu

Oglasna Tabla