31.4 C
Uzice
август 19, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

TITO PONOVO U UŽICU Papirna replika maršalovog spomenika osvanula na Trgu partizana (FOTO)

Da li povedeni hiperboličnom krilaticom „Pravićemo Tita od blata“, da li iz prkosa, iz šale ili nekog ko zna kog razloga, neki Užičani su zaista napravili Tita.

Doduše ne od blata, već od papira i drugog „laganog“ materijala i tokom noći ga postavili na mesto gde je stajao punih 30 godina. Na Trgu partizana, gde se od 1961. do 1991. nalazio spomenik maršala, jutros je osvanuo novi. Za razliku od onog uklonjenog, izvajanog rukama vajara Frana Kršinića, ovaj koji je jutros dočekao Ere delo je još uvek nepoznatih autora.

Odreda svi Užičani koji ju jutros prošli Trgom ostali su u neverici pred prizorom papirne statue koja iz daljine i po izgledu i po veličini liči na originalnu, pa su mnogi pomislili da je spomenik posle 27 godina vraćen. Komentari su bili različiti, od „Kamo sreće da je stari vraćen“ i „neko se pametan setio“, do „komunisti opet jaču“ i „vraćen zlotvor“.

Postolje kopije sačinjeno je od drvene palete sa koje se dižu četiri plastične cevi opasane papirom i izlepljenog selotejp trakom, nalik Brozovom šinjelu sa izvornog spomenika, dok je glava sklepana sklepana od zgužvane hartije. Sa sred Titovog čela „bije“ crvenilo petokrake.

Do kada – znaće se ubrzo jer će vešta replika spomenika verovatno biti uklonjena.

Izvor:blic.rs/Vladimir Lojanica/foto:Užice Oglasna Tabla

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Vozio sa 4,14 promila alkohola

Oglasna Tabla

Dženan Lončarević na Kraljevom trgu

Oglasna Tabla

Pita od spanaća i krompira: Lagano jelo koje može biti posno

Oglasna Tabla