17.4 C
Uzice
мај 21, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Težak udes u Užicu, šest osoba povređeno, lekari se bore za život devojke, koja je stajala na pešačkom ostrvu

Šestoro Užičana, među kojima je dvoje dece i jedna devojka kojoj se lekari bore za život, povređeno je večeras u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na raskrsnici kod Narodnog muzeja u Užicu. U udesu su učetovali „polo“ u kome se nalazili roditelji sa dvoje dece i „bmw“ u kome je bio samo vozač.

Do udesa je, prema još uvek nepotvrđenim informacijama, ali po izjavama svedoka, došlo kada se „polo“, koji se Ulicom Dimitrija Tucovića kretao iz pravca naselja Dovarje, na raskrnici kod Muzeja prestrojio u srednju traku s namerom da skrene ulevo u Ulicu Nikole Pašića. U tom trenutku iz drugog pravca naišao je „bmw, svedoci kažu velikom brzinom, i sudario se sa „polom“ koji je skretao ulevo.

Od siline udara „bmw“ je zadnjim delom udario devojku koja se nalazila na pešačkom ostrvu i čekala da pređe ulicu, a potom se zakucao u zaštitnu ogradu ispred zgrade Muzeja.

– Vozač „poloa“ je skrenuo u levo, iako je morao da propusti vozilo koje mu je išlo u susret i imalo prvenstvo prolaza. Ipak, „BMW“ je naišao toliko brzo, pa sudar nije mogao biti izbegnut – ispričao je „Blicu“ Užičanin koji se zatekao na mestu nesreće.

Devojka koju je „bmw“ udario na pešačkom ostrvu pala je na kolovoz a prolaznici koji su pokušali da joj ukažu prvu pomoć pre nego što je došao sanitet rekli su da je ležala nepomično i bez svesti.

U tim trenucima iz „pola“ se začula panična vriska dvoje dece koja su odmah sa svojim roditeljima preveženi u užičku bolnicu gde je zbrinut i vozač „bmw-a“.

Informacija o težini povreda za sada nema.

Izvor:blic.rs/V.L.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Usvojeno: Doživotna robija za najteža krivična dela

Oglasna Tabla

Saznajemo penzije će od 2020. rasti po „švajcarskom modelu“, a evo šta to znači

Oglasna Tabla

Uništeno 80 odsto roda malina, država da proglasi stanje elementarne nepogode

Oglasna Tabla