23 C
Uzice
септембар 15, 2019
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

Tekstilci iz Srbije osvajaju svet: Firma „Boa Bogutovo“ iz Arilja oduševila i na sajmu u Londonu

Dobar primer kompanije koja je nastup na velikom međunarodnom sajmu iskoristila da ojača poziciju na zahtevnim tržištima u tekstilnoj industriji je kompanija „Boa Bogutovo“ Arilje, koja je uz još pet domaćih kompanija, nakon zapaženog nastupa na sajmu mode „Pure London“ u Velikoj Britaniji, u organizaciji Privredne komore Srbije, uspela da privuče pažnju ino-partnera.

Privredna komora Srbije i Razvojna agencija Srbije, u saradnji sa Švajcarskim programom za promociju izvoza SIPPO, podržale su nastup srpskih kompanija “Amibo plus” i “Boa” iz Arilja, “Kroko”, “Love manufacture” i S&SAX iz Beograda i “Textil” iz Užica, na jednom od najvažnijih sajmova ženske, muške i dečje odeće i repromaterijala, na kojem je učestvovalo više od 1.300 izlagača iz 14 zemalja, uključujući i vodeće zemlje u tekstilnoj industriji – Veliku Britaniju, Italiju i Tursku. Srpske kompanije, u više od 80 bilateralnih razgovora i sastanaka sa potencijalnim poslovnim partnerima, ostvarile su značajne kontakte za dalju poslovnu saradnju.

Podrška PKS obuhvatila je i organizaciju edukativnih radionica koje su prethodile nastupu na sajmu, kako bi kompanije što kvalitetnije marketinški uobličile ponudu i ciljano je prilagodile posebno britanskom kupcu.

Govoreći o počecima uspešnog preduzetničkog poduhvata, Nemanja Pećinar, vlasnik “Boa Bogutovo d.o.o”, ukazuje na postepeni, organski rast svoje kompanije koja je u roku od nekoliko decenija od male porodične radnje postala srpska fabrika koja nastupa na prestižnim svetskim sajmovima poput krajem jula održanog „Pure Origin“ u Londonu, u Velikoj Britaniji, globalnoj prestonici modnog i tekstilnog biznisa.

– Naša kompanija osnovana je 1996. godine kao jednočlano privredno društvo sa ograničenom odgovornošću. Počeli smo kao mala radnja sa tri mašine, a sada, nakon skoro 30 godina, raspolažemo značajnim proizvodnim kapacitetima i iskustvom u proizvodnji kvalitetnog donjeg veša i spavaćeg programa. Zapošljavamo preko 150 radnika u sopstvenim pogonima i kroz saradnju sa kooperantima, još 100 kvalifikovanih kadrova koji proizvode po standardima naše kompanije – kaže Nemanja Pećinar.

Proizvodni pogon u Arilju prostire se danas na više od 4.000 kvadratnih metara. Stalnim i sveobuhvatnim praćenjem zahteva tržišta i modnih trendova, tim kreatora stvara kolekcije koje zadovoljavaju ukuse i najzahtevnijih potrošača. Glavni akcenat kompanija stavlja na marketinški nastup sa ciljem postizanja još veće prepoznatljivosti samog brenda Boa (skraćenica od Bogutovo Arilje) uz održanje nivoa kvaliteta.

– Važno je da istaknem činjenicu na koju sam vrlo ponosan, da su naša kompanija i njen direktor, moj otac, proglašeni za PRO BIZNIS lidera 2010. godine, što predstavlja dodatni podsticaj i motivaciju za dalje ostvarenje naših vizija. Vodeći računa o razvoju naše kompanije, vodimo računa i o tome da budemo i društveno odgovorna firma, sa učešćem u raznim akcijama. Kompanija od samog početka nesebičnu pažnju poklanja zaštiti zdravlja zaposlenih, uvodeći nove tehnologije. Moramo se pohvaliti i time da su naše namere prepoznate od strane IMG (International management group), Kraljevine Norveške i Ministarstva rada i socijalne politike Republike Srbije koji su nam pomogli da naša kompanija pokrene najmoderniji sistem za uklanjanje prašine i ventilaciju na našim prostorima, čime smo dobili zdravu radnu sredinu za naše zaposlene – kaže Nemanja Pećinar i dodaje da je zadatak fabrike da u sektoru proizvodnje trikotažnih odevnih predmeta kupcima obezbedi najkvalitetnije proizvode, a da se u narednom periodu planira proširenje postojećih kapaciteta i dalje investiranje u automatizaciju proizvodnje.

Značajna podrška Privredne komore Srbije

Veoma nam znači bezrezervna podrška Privredne komore Srbije, čije radionice vrlo rado posećujemo i u čijim aktivnostima učestvujemo već dugi niz godina. Poslednja aktivnost koju smo zajedno realizovali je upravo nastup na sajmu u Londonu, gde smo postigli značajan uspeh, kaže vlasnik kompanije „Boa Bogutovo“ Nemanja Pećinar.

– Sajmovi su dobar način da se mala i srednja preduzeća internacionalizuju, kao i da porodične kompanije u procesu tranzicije tako ojačaju svoju poziciju na izuzetno zahtevnim tržištima u tekstilnoj industriji – ističe vlasnik kompanije.

Izvor: blic.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Održan Dan pešačenja u Užicu (VIDEO)

Oglasna Tabla

Otvorena biblioteka „Vanja“ u Krivoj Reci

Oglasna Tabla

Priča od koje ćete se naježiti: Ovako su srpski šarplaninci odbranili srpsko selo i seljane od američke vojske

Oglasna Tabla

Pripremite zimnicu na vreme: Proveren recept za preukusni džem od šljiva

Oglasna Tabla

Zbog odlaska učiteljice deca napustila školu (VIDEO)

Oglasna Tabla

U nedelju sunčano i toplo, do 29 stepeni

Oglasna Tabla

Užički Mik Džeger, Đorđe Vasić, koncertom zatvorio Užičko kulturno leto (VIDEO)

Oglasna Tabla

Što više čokolada pojedete, to ste pametniji: Nauka potvrđuje, a evo na osnovu čega!

Oglasna Tabla

Država pomaže adaptaciju autentičnih seoskih objekata

Oglasna Tabla