Home / FOTO RAZGLEDNICA / TAMARA MIĆEVIĆ JE VICEŠAMPIONKA BALKANA

TAMARA MIĆEVIĆ JE VICEŠAMPIONKA BALKANA

U Subotu i nedelju , 01.-02.07.2017. godine , u Rumuniji je održano prvenstvo Balkana za starije juniore/ke.Na ovom takmičenju boje Srbije je branila atletičarka AK,,Užice“  Tamara Mićević . Srbija je na ovom takmičenju osvojila 6 medalja, 1 zlatnu , 2 srebrne , 3 bronzane.

Tamara Mićevič inače idalje mlađa juniorka je nastupila u trci na 3000m i nakon velike borbe je u poslednjih metrima izgubila zlatnu medalju, pa se morala zadovoljiti drugim mesto sa rezultatom 9.41,40 , dok je vreme pobednice iz turske bilo 9.41,11 , pa razlika od 29 stotih delova sekunde pokazuje koliko je borba bila neizvesna do samog kraja . Treće mesto je pripalo takmičarki iz Bugraske.

Trener Željko Čelikovic kaže: – Zadovoljan sam nastupon Tamare Mićević koja je ponovo istrčala dobru trku , i nastavila sa nizom odličnih rezultata. Iako je trka bila spora i finiš je odlučivao o raspodeli medalja, uspela je da se izbori sa brzim protivnicama , i tako osvoji drugo mesto , malo je nedostajalo do pobede. U narednom periodu na očekuje Prvenstvo Evrope za juniorke gde ce Tamara nastupiti u trkama na 3000m i 5000m koje se održava 20-22.07.2017.godine i nadamo se dobrim rezultatima.

Užice – Oglasna Tabla

 

Podeli članak

Komentari

https://matis.rs/