11.6 C
Uzice
јул 16, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZANIMLJIVOSTI

Svetski dan porodice 15. maj

Cilj obeležavanja Svetskog dana porodice je afirmacija porodice i porodičnih vrednosti, podsticanje jednakosti između žena i muškaraca uokviru porodice, zaštita porodice kao osnovne jedinice društva i pomoć kako bi porodice mogle da ispune svoju odgovornost prema zajednici.

Generalna skupština Ujedinjenih nacija 1993. godine proglasila je 15. maj Svetskim danom porodice sa ciljem podizanja svesti o problemima koji postoje unutar porodica i osnaživanjem porodice kao institucije. Porodica predstavlja temelj na kom se izgrađuje društvo. Problemi koji ometaju njeno funkcionisanje uticaće na funkcionisanje celokupnog društva.

Zdrava porodična atmosfera veoma je važna za formiranje samopouzdanog, samosvesnog, uspešnog, srećnog i zadovoljnog deteta. Kroz proces vaspitanja roditelji imaju mogućnost da pomognu svojim mališanima da postanu zdravi i srećni odrasli ljudi.
Porodica treba da bude mesto sigurnosti i sreće, partneri treba da se međusobno poštuju i podržavaju, da imaju poverenja jedno u drugo i da probleme na koje nailaze rešavaju zajedničkim putem. Treba formirati zdravu porodičnu atmosferu i pružiti deci pozitivni nenasilni model ponašanja. Ne samo danas, već svakog dana.

Izvor: zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Za godinu i po oduzeto 560 litara rakije bez deklaracije

Oglasna Tabla

Oduševiće vas palenta kolač sa voćem: Novi način za pripremu starog jela!

Oglasna Tabla

Uvode se platni razredi tokom 2020.

Oglasna Tabla