19.3 C
Uzice
мај 19, 2019
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

Svečano pušten u saobraćaj asfaltni put preko Javora

Izaslanik predsednika Srbije Nikola Selaković svečano je danas na Petrovdan pustio u saobraćaj put preko Javora koji spaja opštine Nova Varoš i Ivanjica. Asfaltirano je poslednjih 3,5 kilometara starog makadamskog puta od Ljepojevića do saborišta kod šumarske kuće, a radove vredne skoro 30 miliona dinara finansirali su „Putevi Srbije“. Asfaltirano je i 700 metara pilaznog puta do spomenika borcima izginulim na Kalipolju.

-Ideja stara čitav vek sve do danas je čekala na realizaciju. Predseniku Srbije gospodinu Aleksandru Vučiću i delegaciji „Stare Raške“ koju je predvodio Vojin Vučićević nedavno je bilo dovoljno svega pola sata razgovora da se dogovore o početku radova na izgradnji saobraćajnice koja je od velike važnosti ne samo za žitelje ovoga kraja- rekao je Selaković.
Polaganjem cveća i venaca na spomenik majoru Iliću i spomenik Kalipoljskoj bitci odata je počast borcima koji su poginuli u Javorskom ratu, vođenom od 1876. do 1878. Godine. U kulturno-umetničkom delu programa tradicionalnog Sabora srpske omladine iz matice i rasejanja nastupile su izvorne pevačke grupe i folklorni ansambli iz Nove Varoši, Ivanjice, Banja Luke, Bobote kod Vukovara u Hrvatskoj i mesta Stančevo kod Temišvara u Rumuniji. Pokrovitelj manifestacije koju organizuje Humanitarna organizacija „Stara Raška“ iz Beograda bio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Izvor: varoske.net

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Park dečije radosti „Beli Jelen“ 6. juna vam poklanja preko 50 vrednih poklona

Oglasna Tabla

Nova pravila za zapošljavanje u javnom sektoru?

Oglasna Tabla

Mitrović Milan prvak Srbije u polumaratonu

Oglasna Tabla