3.2 C
Uzice
децембар 6, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Svečana dodela Nagrade „Milutin Uskoković“ u Narodnoj biblioteci Užice

Svečana dodela Nagrade “Milutin Uskoković” za najbolju neobjavljenu savremenu pripovetku na srpskom jeziku u 2018. godine održaće se u Narodnoj biblioteci Užice, u ponedeljak, 7. oktobra, u 19 časova. Na svečanosti koje se ove godine organizuje u sklopu programa obeležavanja Dana Grada prisustvovaće dobitnici prve tri nagrade: Momčilo Bakrač, Jagoda Nikačević i Miro Radojević.

Ovogodišnja prva nagrada ide u Vrbas, Momčilu Bakraču, a interesantno je da je on istu osvojio i na 22. konkursu, 2014. godine. Njegova pripovetka “ Putovanja, kavaliri i pešaci”, po oceni žirija, bila je najbolja u konkurenciji od 130 pristiglih na ovogodišnji konkurs.

Jagoda Nikačević iz Beograda, dobitnik je druge nagrade za  pripovetku pod naslovom “Zimski dnevnici”, a Miro Radojevć iz Vrbasa je treći nagrađeni, za pripovetku,  “Strah- orah”.

O ovogodišnjim nagradama konkursa, ustanovljenog od strane nekadašnje Kulturno prosvetne zajednice još 1993. godine, odlučivao je žiri u sastavu: prof. dr Ljiljana Kostić, prof. dr Slavko Petaković i prof. dr Dragana Francišković. Nagrada se dodeljuje za najbolju napisanu a neobjavljenu pripovetku iz prethodne godine.

Pored prve tri nagrade u posebnom dodatku časopisa Međaj, objaviće se  i sledeće pripovetke: „Izaslanici naših dana“ (Milivoj Anđelković, Beograd), „Pet, šest, devet, dvanaest…“ (Slaviša Obradović, Prijedor), „Izlog“ (Violeta Ivković, Beograd), „Otisak stopala“ (Nikola Petrović, Beograd), „Mali vitraži velikog sveta“ (Goran Labudović Šarlo, Vrbas), „Ratnik i ratar“ (Muharem Bazdulj, Beograd) i „Golgotski marš“ (Vladimir Đorđević, Kragujevac).

Izvor: pasaz.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Trikovi koji pomažu u čišćenju leda sa automobila

Oglasna Tabla

Slobodan Šarenac: „Zlatibor je odličan za pripreme sportskih ekipa“

Oglasna Tabla

„Nećemo da trpimo batine“, poručuju užički prosvetari (VIDEO)

Oglasna Tabla

Deca koja obavljaju kućne poslove su uspešnija kad porastu

Oglasna Tabla

Posne ruske kape: Mekan i sočan slatkiš koji se topi u ustima (VIDEO)

Oglasna Tabla

Od 1. januara jeftinije usluge i rad izvršitelja

Oglasna Tabla

Tragičan kraj: Dobrila pronađena mrtva

Oglasna Tabla

Ujutru mraz, tokom dana sunčano i malo toplije: Temperatura do 11 stepeni

Oglasna Tabla

Ugašen požar u zlatiborskom hotelu Narcis, nema povređenih

Oglasna Tabla