OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Svečana dodela Nagrade „Milutin Uskoković“ u Narodnoj biblioteci Užice

Svečana dodela Nagrade “Milutin Uskoković” za najbolju neobjavljenu savremenu pripovetku na srpskom jeziku u 2018. godine održaće se u Narodnoj biblioteci Užice, u ponedeljak, 7. oktobra, u 19 časova. Na svečanosti koje se ove godine organizuje u sklopu programa obeležavanja Dana Grada prisustvovaće dobitnici prve tri nagrade: Momčilo Bakrač, Jagoda Nikačević i Miro Radojević.

Ovogodišnja prva nagrada ide u Vrbas, Momčilu Bakraču, a interesantno je da je on istu osvojio i na 22. konkursu, 2014. godine. Njegova pripovetka “ Putovanja, kavaliri i pešaci”, po oceni žirija, bila je najbolja u konkurenciji od 130 pristiglih na ovogodišnji konkurs.

Jagoda Nikačević iz Beograda, dobitnik je druge nagrade za  pripovetku pod naslovom “Zimski dnevnici”, a Miro Radojevć iz Vrbasa je treći nagrađeni, za pripovetku,  “Strah- orah”.

O ovogodišnjim nagradama konkursa, ustanovljenog od strane nekadašnje Kulturno prosvetne zajednice još 1993. godine, odlučivao je žiri u sastavu: prof. dr Ljiljana Kostić, prof. dr Slavko Petaković i prof. dr Dragana Francišković. Nagrada se dodeljuje za najbolju napisanu a neobjavljenu pripovetku iz prethodne godine.

Pored prve tri nagrade u posebnom dodatku časopisa Međaj, objaviće se  i sledeće pripovetke: „Izaslanici naših dana“ (Milivoj Anđelković, Beograd), „Pet, šest, devet, dvanaest…“ (Slaviša Obradović, Prijedor), „Izlog“ (Violeta Ivković, Beograd), „Otisak stopala“ (Nikola Petrović, Beograd), „Mali vitraži velikog sveta“ (Goran Labudović Šarlo, Vrbas), „Ratnik i ratar“ (Muharem Bazdulj, Beograd) i „Golgotski marš“ (Vladimir Đorđević, Kragujevac).

Izvor: pasaz.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Drugi javni poziv za podelu besplatnih komopstera građanima Užica

Oglasna Tabla

Agencija za zaštitu životne sredine: Zlatibor kao preporuka osobama sklonim alergijama

Oglasna Tabla

Predrag Kon: Situacija u vezi s epidemijom koronavirusa u Beogradu popravlja

Oglasna Tabla

Omlet sa tikvicama

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za sredu – 8. jul

Oglasna Tabla

Vučić: Vakcinisaćemo dva miliona ljudi

Oglasna Tabla

Policijski čas u Beogradu od petka do ponedeljka

Oglasna Tabla

Čajetina odoleva infekciji Covid 19

Oglasna Tabla

Uvedena vanredna situacija u Varoši – neće biti Zlatarfesta!

Oglasna Tabla