OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Supermen iz Užica hoće u Zadrugu

Milovan Milutinović (71) užički Supermen, koji je oborio Ginisov rekord 2012. godine tokom trajanja Olimpijskih igara u Londonu, hoće da da uđe u rijaliti šou “Zadruga 3 “ i dokaže da zdrav život, redovne sportske aktivnosti i upornost ne znaju za godine, a starletama poručuje “vreme je da naučite šta je pravo muško”.

“U stanju sam da dižem tegove, trčim, radim sklekove a onda mogu da budem i sa njih tri odjednom”, poručuje Milutinović i dodaje “Mitroviću spremi pare, šou tek sa mnom počinje!”

Supermen iz Užica svoj život posvetio je sportu, promociji zdravih stilova života i kako kaže ne seća se kada je poslednji put popio neku tabletu.
“Sramota je da je mladim ljudima sada za sve potreban veštački stimulans, a ja sa 71 godinom nisam popio ni vitamin C”, tvrdi ovaj superdekica.

Prema njegovim rečima redovne sportske aktivnosti, ali i ishrana jedini su recept za vitalnost.

“Po svim parametrima moj organizam je kao u tridesetogodišnjaka, mentalno, fizički i seksualno. Kada sam krenuo u osvajanje Ginisovog rekorda 2012. godine jeo sam kačamak, grašak i pasulj i to me je održalo i dalo snagu”.

A u žižu javnosti Milovan je došao upravo tada kada je sa 64 godine prepešačio 2450 kilometara od Užica do Londona i pretrčao 100 metara za 25, 19 sekundi sa teretom od 50 kilograma na leđima.
Milovan ističe da mu je idol Švarceneger a rođen je istog datuma kao Silvester Stalone.

“Ništa nije slučajno, a ja sam siguran i da čovek sve što želi to i može da ostvari. Bodi bilding je moj život, posao sam napustio da bi se posvetio ovoj disciplini. Prvi sam otvori teretanu u Užicu kroz koju je prošlo na hiljade mladih ljudi, a onda sam u petoj deceniji poželeo da se ozbiljno posvetim i karateu”, priča užički supermen.

U sedamdesetoj godini položio je za crni pojas peti dan, a onda rešio i da upiše fakultet.

“Očistio sam treću godinu na fakultetu za sport i turizam u Novom Sadu, upisujem treću, a u planu mi je da masteriram a već imam spremnu tezu i za doktorat”.
Da se bavi sportom i svoje telo dovede do savršenstva odlučio je u vojsci 1968. godine, u koju je zbog neuhranjenosti jedva primljen.

“Na odsluženju vojnog roka u Kninu upoznao sam Petra Čelika koji me je usmerio na vežbe i pokazao kako treba da se hranim. Čim sam došao kući napravio sam tegove od betona koje i dan danas čuvam i ne bih ih dao ni za kakve pare”, priča Milovan.

Ovih dana sprema se za novi izazov, da ode peške do Moskve i 9. maja na paradi stisne ruku Vladimiru Putinu.

“Predsednik Putin je najeminentnija ličnost civilizacije, ali je meni inspiracija jer je i vrhunski sportista, a zahvaljujući tome svoju mentalnu i fizičku formu doveo je do savršenstva”.

RINA

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Crni dan za Srbiju: Preminulo 18 osoba

Oglasna Tabla

KOVID računi se gase 15. avgusta

Oglasna Tabla

IN MEMORIAM: Preminuo Rade Jovanović, direktor JKP „Vodovod Zlatibor“

Oglasna Tabla

Nove mere: Evo šta vas čeka na poslu od sutra

Oglasna Tabla

Čobanin koji čuva jedno od najvećih stada u Srbiji

Oglasna Tabla

“Sledeći put ću samo da ga ŠUTNEM!” Jasmina je našla novčanik na ulici, a kad je htela da ga vrati vlasniku usledio je šok!

Oglasna Tabla

Još danas upis u srednju školu, ove godine elektronski

Oglasna Tabla

Otkazani sabori trubača u Zlatiboru i Guči

Oglasna Tabla

Saopštenje Gro SNS Užice

Oglasna Tabla