-3.4 C
Uzice
фебруар 17, 2019
Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

SUKOBILI SE ZBOG KABLOVSKE TV, JEDNI DRUGIMA ČUPAJU KABLOVE

CECA

Već dva meseca komšije jedne zgrade u našem gradu imaju sukobe, pa je morala da se umeša i policija.

Svi smo iskusili nepredviđene okolnosti, razne neprilike i nepogode, kada nam je prvi komšija pritekao u pomoć. Da sve to ne mora da bude tako harmoničmo, i da prve komšije mogu da vode pravi rat, i to oko najbanalnijih stvari, govori slučaj koji protekla dva meseca potresa naš grad, navodi portal Espreso.rs.

Naime, u zgradi koja se nalazi u ulici Koštička, ulaz broj 2, komšije vode pravi mali rat i to, nećete verovati, oko kablovske televizije. Problem je nastao oko sledećeg: jedna grupa komšija koristi usluge jednog provajdera, dok drugi žele da uvedu drugi.

Oni su to i uradili, ali im pripadnici prve grupe redovno čupaju kablove! Kutija za kablovsku televiziju nalazi se u zajedničkom hodniku, tako da joj svi imaju pristup. To takođe znači da se nalazi u zajedničkim prostorijama, i da je potpuno legalno tu postavljena. Rat je počeo 14. februara, kada su prvi put počupani kablovi, i od tada do sad se situacija ponovila četiri puta!

Razgovarali smo sa jednim od oštećenih komšija. On je zabrinut zbog toga što je ceo slučaj prijavljen policiji, komunalnoj inspekciji i kablovskom operateru koga su odabrali, a ništa još uvek nije rešeno.

– Prijavili smo slučaj policiji, napravljen je zapisnik, izašli su oni. Ali dalje više niko ništa. Ne znamo više kome da se obratimo. Posle 3. čupanja išli smo i u komunalnu inspekciju, i oni su nam rekli da to nije njihov posao. Pitao sam načelnike svih inspekcija u gradu. Problem je što kažu da smo mi sve u pravu, a što je sve na tome ostalo – priča čovek koji u 21. veku, za sada, zbog komšija, živi bez kablovske.

Policija ih je takođe posavetovala da bi bilo dobro da i provajder napiše prijavu, zbog čega su oštećeni otišli kod provajdera i požalili se na ceo slučaj. Provajder im je potvrdio da je njihova pravna služba to pokrenula, ali i dalje se ništa ne događa.

Upitali smo sagovornika šta misli da je motivisalo komšije da čupaju kablove.

– Oni rade za provajdera koji je već postavljen u zgradi, a koga mi nećemo. Pravo pitanje koje ja njima nisam postavio je da li su to oni samo smislili, ili im je neko rekao da tako rade. Mada je to jako glup način da se otarase konkurencije. Ja smatram da kao neko ko plaća porez imam pravo da biram provajdera – kaže ovaj Užičanin.

O svemu tome pokušali smo da razgovaramo sa jednim od komšija koji je učesnik u akciji čupanja kablova, ali on nije bio raspoložen da nam da izjavu. Do kada će ova situacija trajati, ne znamo, kao ni to kakav će epilog biti. Podsećamo samo na to da hodnik zgrade spada u zajedničke prostorije, tako da ne pripada nijednom od stanara, što dalje znači da svaki provajder ima potpuno pravo da u njemu postavi svoju kutiju za kablovsku televiziju. Ali, šta je danas normalno u Srbiji?

Izvor:B.Acković/Espreso.rs

cest

 

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Sveto trojstvo zdravlja: Sok od cvekle, šargarepe i jabuke čini čudo vašem organizmu

Oglasna Tabla

Jesu li Miša i Medeni sve pogodili: Ovako kažu meteorolozi za vreme do kraja zime

Oglasna Tabla

Deset izložbi u Gradskoj galeriji Užice tokom 2019.

Oglasna Tabla