23.9 C
Uzice
август 17, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

STUDENTI I ĐACI OD SADA U UŽIČKOJ SKUPŠTINI

PUNA KUCA

Nedugo posle formiranja Užičke akademske parlamentarne unije, rukovodstvo grada omogućilo je pred predsednicima đačkih i studentskih parlamenata da se, donekle, uključe u politički život Užica.

Od 11. maja predsednici parlamenata sedam srednjih škola, Učiteljskog fakulteta i Visoko poslovno tehničke škole, prisustvovaće sednicama Skupštine grada.

„Đaci i studenti neće moći da diskutuju na zasedanju, ali će imati pravo da Gradskom veću i Skupštini grada dostavljaju predloge pojedinih odluka, na primer iz oblasti života i standarda mladih, obrazovanja, ekologije, urbanizma, kulture“, kaže za „Blic“ Branislav Mitrović, predsednik Skupštine grada Užica.

Predloge gradskim organima dostavljaće predsedništvo Užičke akademske parlamentarne unije koju čine predsednici đački parlamenata Gimnazije, Ekonomske, Medicinske, Umetničke, Muzičke, Tehničke i Tehničke škole „Radoje Ljubičić“, Učiteljskog fakulteta i VPTŠ. Unija će imati i svoj Savet u kome su po jedan profesor iz svake od devet školskih ustanova.

18057132_269500503460577_5759921021013708773_n

Mitrović, takođe član Unije, napominje da je delimično učešće đaka i studenata u radu gradskih institucija prvi rezultat formiranja Užičke akademske parlamentarne unije.

„Užice ima kvalitetne đake i studente, uspešne u mnogim oblastima, nagrađivane na takmičenjima, koji do sada nisu imali prostor da promovišu svoja znanja i doplome, i za koje se, na žalost, vrlo malo zna. Svakog ili svakog drugog četvrtka promosivaćemo dostignuća tih učenika i studenata, takođe i ogranizovati tribine iz raznih društvenih sfera na koje ćemo dovoditi predavači iz oblasti književnosti, umetnosti, privrede, religije, humanosti, filozofije, sociologije IT tehnologije“, objašnjava Branislav Mitrović.

Izvor: Blic/V. Lojanica

cest

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Licidersko srce na Zlatiboru u znaku prijateljstva i humanosti

Oglasna Tabla

Прослава поводом осам векова аутокефалности Српске православне цркве на Златибору (ВИДЕО)

Oglasna Tabla

Posni ručak, na vodi: Od čorbe do glavnog jela – 7 recepata za celu nedelju

Oglasna Tabla