23.1 C
Uzice
јун 11, 2019
Uncategorized

Stari srpski trik kako da obuća ne propušta sneg i kišu

Koliko puta vam se desilo da pomislite kako ste konačno sigurni sa novim cipelama, jer su postavljene, tople, udobne, sa debelim đonom… skupo ste ih platili i nema više bojazni da će bilo gde propustiti sneg i kišu?! Obujete ih, izađete u njima i vratite se mokrih čarapa i ozeblih stopala.

Naši stari možda nisu mogli da kupuju novu obuću toliko često kao mi danas, ali su odlično znali kako da je prilagode svim vremenskim prilikama. Otkrivamo vam proveren trik, iz davnina, koji je bio spas za stopala u zimsko i kišno vreme.

Tajna je u pčelinjem vosku! Dovoljno je da njime premažete obuću, sačekate da materijal upije vosak i osuši se, a onda izglancate. I platnena obuća se pokazala uspešnom kad je u pitanju ovaj stari oprobani trik, ali je mana to što na platnu mogu ostati fleke od voska nakon što se on osuši.

водоотпорна обућа

Otkrivamo vam još jedan trik, ukoliko želite topliju obuću, odn. ukoliko želite da sprečite smrzavanje stopala. Preporučuju ga planinari širom sveta!

водоотпорна обућа

Nabavite zaštitnu foliju za stakla, koja se stavlja na šoferšajbnu kako bi štitila od sunca. Možete je kupiti u kineskim prodavnicama za 100 dinara, a biće vam zlata vredna kada se budete uverili u njene magične moći.

Isecite parče folije u odgovarajućem obliku vaše obuće. Stavite isečenu foliju ispod uloška cipele. Folija će savršeno izolovati vaše stopalo od hladnog tla, a poto mu je reflektovanje toplote osnovna svrha, omogući će konstantno održavanje toplote vaših stopala.

Izvor:opanak.net

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Uteći sudbini – Marija ‘Maga’ Magazinović, prva srpska novinarka i koreograf, borac za ženska prava

Oglasna Tabla

Đaci iz Užica i Kragujevca na Svetskom prvenstvu u robotici

Oglasna Tabla

Moondance i orkestar Ivana Jovanovića održali koncert na Moto skupu u Užicu (VIDEO)

Oglasna Tabla