15.8 C
Uzice
мај 22, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Stara škola u Sevojnu postaje zavičajni muzej i galerija

Rukovodstvo Grada Užica i predstavnici gradske opštine Sevojno su imali priliku da na današnjem sastanku sa ministrom državne uprave i lokalne samouprave Brankom Ružićem u Sevojnu, razgovaraju o svim problemima i idejama koje su u domenu njegovog ministarstva a koje su od velikog značaja za Sevojno.

Gradonačelnik Tihomir Petković na sastanku sa ministrom državne uprave i lokalne samouprave Brankom Ružićem i predstavnicima gradske opštine Sevojno

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković je posle sastanka istakao da su teme razgovora bile projekti koje Vlada Republike Srbije podržava u Sevojnu kao i ideje šta je to što bi moglo biti predmet podrške Vlade u budućnosti.

„Jedan od ključnih projekata kada je u pitanju opština Sevojno, jeste rekonstrukcija stare škole koja je ruinirana već dugi niz godina a koja može biti jedan značajan potencijal za razvoj kulture i društvenog života Sevojničana“, rekao je Petković i dodao da je „veoma bitna podrška ovom projektu koja je dobijena od strane ministra Ružića, a obzirom da će konkurs za korišćenje sredstava namenjenih ovakvoj vrsti projekata biti raspisan u njegovom ministarstvu ubrzo, već smo počeli pripremu projekta kako bismo blagovremeno aplicirali i nadam se dobili sredstva.“

Ministar Ružić i gradonačelnik Petković sa saradnicima u obilasku stare škole u Sevojnu

Ministar Ružić je podsetio da Vlada Republike Srbije već podržava niz projekata u gradskoj opštini Sevojno od kojih su najvažniji, izgradnja sportske hale u sklopu OŠ „Aleksa Dejović“ koja je podržana preko Ministarstva prosvete sa preko 60 miliona dinara, zatim projekat koji je podržalo Ministarstvo privrede, dogradnja vrtića i proširenje kapaciteta ovog objekta nakon koga neće više biti lista čekanja dece na upis ali i mnogi drugi.

Kada je reč o realizaciji projekta u staroj školi u Sevojnu, ministar je istakao da će u saradnji sa Gradom Užicem i gradskom opštinom Sevojno nastojati da se ovaj objekat rekonstruiše i pretvori u zavičajni muzej i dom kulture gde bi građani Sevojna imali nove sadržaje koji zavređuju njihovu pažnju.

„Realizacijom svih ovih projekata, Sevojno će dobiti fizionomiju male ali zdrave sredine za život a uloga i obaveza i odgovornost Vlade Republike Srbije je da još više unapredimo taj sadržaj. Hoćemo da u svakom kutku Srbije omogućimo život dostojan 21. veku i da razvijemo infrastrukturu kako bi krenuli u proces decentralizacije ali i regionalizacije a kako bi građani Srbije bili zadovoljni“, rekao je ministar Ružić i napomenuo da je i digitalizacija veoma važna i da je to ne samo tehničko-tehnološki proces već i društveni proces koji treba da olakša svima funkcionisanje, kako državnim organima tako i građanima Srbije.

Ministar Ružić je ovom prilikom posetio i jednu od naših najuspešnijih fabrika Impol Seval, gde je razgovarao sa rukovodstvom ove kompanije i obišao njihov pogon.

Ministar Ružić i gradonačelnik Petković sa rukovodstvom Impol Seval-a u obilasku pogona ove fabrike.

Užice – Oglasna Tabla/uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Izgoreo automobil predsednika skupštine opštine Nova Varoš

Oglasna Tabla

Savršen i zdrav ručak za samo 300 dinara: Punjeni uštipci koji ne goje, a stvaraju sitost i održavaju organizam zdravim i vitkim

Oglasna Tabla

Treba praviti razliku između sukoba među vršnjacima i vršnjačkog nasilja

Oglasna Tabla