13.9 C
Uzice
септембар 18, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Stamatović: Ostajem u SzS, ako imaju neke primedbe – mogu da me isključe

Zdrava Srbija (ZS) za sada ostaje član Saveza za Srbiju, izjavio je predsednik ZS Milan Stamatović navodeći da ukoliko žele da se od njega i njegove partije distanciraju i smatraju da nije podesan za tu koaliciju i imaju primedbu na njegov rad – mogu da ga isključe.

On je za Politiku rekao da će, ukoliko ga isključe, onda biti moguća saradnja sa Demokratskom strankom Srbije Miloša Jovanovića i Srpskog patriotskog saveza Aleksandra Šapića, s obzirom na to da su programski bliski.

O tome što nije učestvovao u mitinzima i opozicionim dešavanjima u poslednje vreme i navodima da je pregovarao o saradnji sa Jovanovićem i Šapićem, Stamatović je kazao da su to neozbiljne informacije koje se zlonamerno objavljuju.

„Kategorično tvrdim da nisam razgovarao sa bilo kojim liderom o mogućoj saradnji za parlamentarne izbore koji nisu ni raspisani. Imao sam porodičnu tragediju, a uz to sam imao i obaveze u opštini Čajetina pa nisam uključen u poslednja politička dešavanja, niti znam šta se događa“, rekao je Stamatović.

On je kazao da mu je sada glavni zadatak da jača lokalne odbore stranke u zapadnoj Srbiji kako bi što bolje dočekali i lokalne izbore.

Stamatović je kazao da je sa Milošem Jovanovićem sarađivao pre dve godine na predsedničkim izborima i da sa njim ima dobre odnose.

Jovanović je za „Politiku“ rekao da je još rano govoriti o predizbornim koalicijama, ali napomenuo i da je Stamatović njegov lični i politički prijatelj. „Ne vidim zašto ne bismo razgovarali kada za to dođe vreme, ali samo ako Stamatović ne bude deo Saveza za Srbiju. Mi imamo ista politička uverenja, jer smo nekoliko godina bili u istoj Demokratskoj stranci Srbije“, rekao je Jovanović.

On je kazao da ceni šta Stamatović radi u opštini Čajetina gde „besprekorno funkcioniše“ koalicija ZS i DSS.

O tome da je rano govoriti o predizbornim kolicijama slaže se i Aleksandar Šapić, koji je naveo da je otvoren za dogovor ukoliko se partije slažu u najznačajnijim programskim delovima.

Izvor:n1

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Uhapšeno deset osoba zbog trgovine uticajem

Oglasna Tabla

Obaveštenje o radnom vremenu Stopića pećine za 21. septembar 2019.

Oglasna Tabla

Podrška EBRD promociji ariljske maline i oblačinske višnje – U Srbiji više od 60 proizvoda ima geografsko poreklo

Oglasna Tabla

Besplatni preventivni pregledi u nedelju

Oglasna Tabla

Uručene nagrade pobednicima na konkursu za najlepše dvorište i balkon

Oglasna Tabla

Petković: Grad Užice će podržati rad fondacije „Zajedno za mlade-prof. dr Danica Grujičić“

Oglasna Tabla

Supermen iz Užica hoće u Zadrugu

Oglasna Tabla

Jesen počinje u ponedeljak

Oglasna Tabla

Sve je spremno za IV Užički biciklistički karavan

Oglasna Tabla