3 C
Uzice
март 25, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

STABILAN BUDŽET, VELIKI USPEH VLASTI

Aktuelna vlast vratila je dug od tri miliona evra koji je nasledila od prethodnika, a budzet je stabilizovan.  Zahvaljujući stabilizaciji budzeta popravljena je finansijska situacija komunalnih preduzeća, koja će taj novac moći da ulože u važne investicijske projekte. Gradonačelnik Užica Tihomir Petković ponosan je što, kako kaže, rukovodi gradom koji svaki dan ima 100 miliona dinara na računu.

„Zadovoljan sam što smo podigli novo pojedinih Uprava, pre svega Uprave za urbanizam. Poboljšali smo efikasnost u izdavanju građevenskih dozvola, što ima za posledicu započetu izgradnju stanova na 10 , 000  kvadratnih metara na teritoriji celog grada“, ističe Petković.

Međutim, ističe da nije zadovoljan odnosom  javnih i komunalnih preduzeća prema građanima.

„Često se dešava da me naši sugrađani zaustavljaju na ulici i da se žale da ne  dobijaju pravovremene ili uopšte ne dobijaju informacije od javnih uprava i to je problem kome ćemo posvetiti pažnju naredne godine“, navodi Petković.

U toku ove godine urađeno je puno na rekonstrukciji ulica u gradu, kao i na završetku vrtića na Pori. Dobar deo sredstava, osim iz budzeta, obezbeđen je i od strane donacija kao i iz resornih ministarstava.

Izvor: www.glaszapadnesrbije.rs

output_bkzdes

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Dve decenije od NATO bombardovanja obeleženo u Užicu

Oglasna Tabla

Najlepša slika Srbije: Četiri devojke napravile su jedinstven poduhvat i postale apsolutna senzacija! (VIDEO)

Oglasna Tabla

Dobrilo Nenadić

Oglasna Tabla