7.4 C
Uzice
март 18, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Srebro za Mateja, penjači „Starog grada“ u zaletu na nove uspehe

U Drugom kolu državnog prvenstva u sportskom penjanju, užički šampion, Matej Knežević, član Sportsko penjačkog kluba „Stari grad“ osvojio je drugo mesto u disciplini Bolder. Matej, čija je specijalnost upravo ova disciplina i u kojoj je osvojio i nacionalnu šampionsku titulu u juniorskoj kategoriji, u ovom kolu nije imao sreće, budući da mu je zlatna medalja izmakla u super finalu.

U ovom kolu, održanom 21. aprila u školi „Laza Kostić“ u Beogradu, a u organizaciji penjačkog kluba Black Rock učestvovalo je oko 50 takmičara iz sedam klubova iz cele Srbije.  U jakoj konkurenciji i ostali takmičari iz Užica osvojili su više nego dobar plasman: Anastasija Knežević je bila peta, dok je Ognjen Njegošević zauzeo šesto mesto, a njegov klupski kolega Nikola Slović bio četvrti.

Teškoće sa prostorom za trenig koje muče užički klub trenutno su otklonjenje, privremenim rešenjem na veštačkoj steni hali Veliki park.

-Iako smo navikli da Matej osvaja prva mesta, ono mu se ovog  vikenda za malo omaklo: u superfinalu je došlo do pada koncentracije, tako da je spremniji odneo pobedu. To ne umanjuje njegov uspeh, a pred nama tek predstoje takmičenja, na kojima će, nadamo se, biti i bolji rezultati. Svakako sam zadovoljan i uspehom mlađih takmičara, Ognjena i Nikole, ali i Anastasijinim plasmanom. Uz malo redovnije trenige, bolju koncentraciju i više sreće, nadamo se da će rezultati pokazati da smo i dalje klub na koji se , u nacionalnom prvenstvu, ozbiljno računa- izjavio je sekretar kluba, Radoslav Knežević.

Izvor: pasaz.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

VOLIM MOG MILOJKA (74) IAKO JE STARIJI 53 GODINE! SVI KAŽU DA SAM S NJIM ZBOG PARA, A MI ŽIVIMO OD 50.000 DINARA! Milijana (21) iz Požege o čijoj vezi bruji Srbija otvorila dušu i otkrila sve!

Oglasna Tabla

SNS Užice: Najoštrije osuđujemo divljačko ponašanje dela opozicije

Oglasna Tabla

Mihajlović: Krajem marta počinju radovi na auto-putu ka Požegi

Oglasna Tabla