21.2 C
Uzice
јул 18, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

SRAMOTA! Na kostima partizana „P. S.“ promoviše modu

Srpska kompanija „P. S. Fashion“ za novu kolekciju snimila je modni editorijal u Spomen-kompleksu Kadinjača, podignutom u čast partizanskih boraca ubijenih u Drugom svetskom ratu.

Srpska kompanija „P. S. Fashion“ počela je promociju svoje jesene kolekcije, koju nose modeli fotografisani u Spomen-kompleksu Kadinjača kod Užica.

Kompleks je podignut u znak sećanja na pale partizane i pripadnike Radničkog bataljona koji su bili ubijeni u borbi sa nemačkim snagama tokom bitke na Kadinjači, koja se odigrala 29. novembra 1941. godine.

– Kreirali smo novu kolekciju, na vama je da kreirate nove jesenje uspomene – piše na Instagram profilu te modne kuće.

I dok modna kuća promoviše na Kadinjači nove trendove, srpski antifašisti, porodice poginulih i zvaničnici Srbije svake godine postavljanjem venaca na Kadinjači obeležavaju godišnjicu bitke, uz službu Srpske pravoslavne crkve.

Odluka „P. S. Fashion“ da promoviše svoj brend sa fotografijama snimljenim u ovom kompleksu izazvala je kritičke reakcije.

– Je l’ postoji nešto sveto u ovoj zemlji? – napisao je jedan korisnik Instagrama.

Odgovarajući na komentar, kompanija piše da nema ničeg pogrešnog u promovisanju njenog brenda u kompleksu Kadinjača.

– Uz prethodnu dozvolu Turističke organizacije Užice, fotografisali smo modni editorijal na prostoru memorijalnog kompleksa na Kadinjači. Smatramo da odevne kombinacije nisu neprikladne – napisali su iz kompanije na Instagramu.

U julu ove godine došlo je do slične situacije kada je australijska kompanija „Valley Eyewear” promovisala kolekciju svojih sunčanih naočara na Spomen-obeležju u Jasenovcu, u Hrvatskoj.

Nakon medijskih objava i javnih kritika, kompanija je uklonila sve snimke sa svojih stranica na društvenim mrežama i objavila javno izvinjenje.

Preuzeto sa :www.alo.rs
Modna kampanja P.S. Fashion na Kadinjači, Foto: Foto: Promo

 

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

U vreme regate broj gostiju se množi sa pet: Među posetiocima Kinezi i Arapi

Oglasna Tabla

Radovi na rekonstrukciji putnog pravca za Sinjevac

Oglasna Tabla

Jedite borovnice i usporite starenje

Oglasna Tabla