17.7 C
Uzice
август 26, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI ZLATIBORSKE VESTI

Sportske igre mladih u Čajetini 11. maja

„Sportske igre mladih 2018“ održaće se ove godine u preko 20 gradova Srbije, među kojima je i Čajetina. Jedna od priredbi u sklopu ove manifestacije održaće se na Zlatiboru 11. maja, u organizaciji Sportskog saveza Čajetine, a uz podršku Sportskog centra Čajetina, Opštine Čajetina, Turističke organizacije Zlatibor, kao i uz učešće osnovnih škola sa prostora opštine.

Preciznije informacije oko prijava učesnika znaće se narednih dana, a za sada je izvesno da će se svi zainteresovani osnovci (2003. godište i mlađi) nadmetati u ukupno osam disciplina. To su: mali fudbal, ženska odbojka, ženska odbojka na pesku, ulični basket, tenis, stoni tenis, šah, a posebno nadmetanje namenjeno je deci koja su 2007. godišta i mlađi, odn. 2009. godišta i mlađi, a to je igra „Između dve vatre“.

Svečano otvaranje zakazano je za 11 časova, na Kraljevom trgu, a iz Saveza pozivaju sve zainteresovane učesnike i gledaoce da svojim prisustvom podrže ovu manifestaciju koja je možda i najmasovnije takmičenje ovog tipa u Srbiji. Svečano otvaranje Igara zakazano je za 25. maj u Beogradu, a pobednici disciplina u svim gradovima domaćinima steći će plasman na završno takmičenje, svojevrsno Državno prvenstvo, koje će se održati na leto u prestonici Srbije.

Užice  – Oglasna Tabla
Foto: Sportske igre mladih Srbija

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Hitna pomoć na 112: Jedan telefonski broj za celu Srbiju

Oglasna Tabla

Požar u Amazoniji se tiče svih nas

Oglasna Tabla

Srpski stvaraoci i Pulicerova nagrada

Oglasna Tabla