11.7 C
Uzice
мај 19, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

SNEG ZAUSTAVIO I SANITETE Lekari moraju pešice do pacijenata u višim delovima Užica i Sevojna

Ekipe Hitne pomoći iz Užica od jutos imaju probleme da stignu na intervencije, naročito u višim delovima grada koji su ostali zavejani.

U pojedine gradske zone, kaže za „Blic“ dr Jovo Savić, načelnik Hitne pomoći, sanitetima se moglo prići samo donekle, a odatle pa do kuća pacijenata se moralo pešice.

– Ima mnogo ulica kojima čistači uopšte nisu prošli. Glavne saobraćajnice su prohodne, ali problem su sporedne ulice prekrivene snegom, pritom i uske, strme, zakrčene parkiranim automobilima. Problem imamo i u Sevojnu i okolini, u pojedina sela se može dođi samo uskim sanitetskim vozilima – navodi dr Savić.

Srećom, kaže on, ne pamti se da je užička Hitna pomoć imala manje interenvenija u sličnim vremenskih uslovima nego danas, jer su građani poslušali savete da bez preke potrebe ne izlaze napolje, tako da nije bilo mnogo povreda na snegu.

– Pomoć su uglavnom tražili stariji hronični bolesnici i građani koji do sada nisu imali većih zdravstvenih tegoba, ali izvesno je da nas intervencije zbog padova očekuju narednih dana – dodaje dr Savić.

Izvor:blic.rs/V. Lojanica

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Park dečije radosti „Beli Jelen“ 1. juna vam poklanja preko 50 vrednih poklona

Oglasna Tabla

Nova pravila za zapošljavanje u javnom sektoru?

Oglasna Tabla

Mitrović Milan prvak Srbije u polumaratonu

Oglasna Tabla