-6.4 C
Uzice
22 јануара, 2020
Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Slobodan Šarenac: „Zlatibor je odličan za pripreme sportskih ekipa“

Poznato televizijsko lice Slobodan Šarenac rekao je u izjavi za „Zlatiborske vesti“ da je Zlatibor odlično mesto za pripreme sportista, kao i da je imao lepu saradnju sa ljudima iz Čajetine. Prepoznatljiv glas harizmatičnog komentatora utakmica i voditelja „Šarenice” na RTS-u redovno komentariše važne mečeve srpske košarkaške reprezentacije, čije su nam pobede u prošlosti donele mnogo radosti.

Svojim novinarskim poslom Šarenac putuje svuda, i po dalekim zemljama, ali kad nađe vremena rado dolazi na Zlatibor i nedavno je u Čajetini vodio svečani program na otvaranju renovirane sportske dvorane. Jedan od najpopularnijih sportskih novinara se najpre prisetio svojih prvih susreta sa najposećenijom planinom Srbije.

“Prvi moji susreti sa Zlatiborom bili su u ranoj mladosti, jer sam na ovoj planini obavljao bazične pripreme sa košarkaškim klubom u kome sam igrao. Treninzi su iziskivali trčanje po većem delu Zlatibora, tako da sam dobro upoznao ovu tada divnu planinu,“

seća se Šarenac i nastavlja:

“RTS takođe ima ovde svoje odmaralište u kojem sam porodično boravio i uživao u odmoru, šetnjama i ostalim stvarima koje nudi Zlatibor, kao što je, na primer, odlična hrana autentična za ovaj kraj. U nekoliko navrata radio sam na Zlatiboru emisije „Šarenica” RTS-a, gde sam upoznao odlične ljude koji mogu služiti na ponos Zlatiboru i opštini Čajetina. Potrudili smo se da na taj način pošaljemo najlepšu razglednicu kako bi gledaoci shvatili šta sve Zlatibor nudi.”

Po oceni televizijskog novinara koji je izveštavao sa 10 evropskih, pet svetskih prvenstava u košarci i tri Olimpijade, ova planina odličan je izbor za sportske ekipe koje bi tu da sprovedu svoje pripreme, jer je nadmorska visina od oko 1.200 metara gotovo idealna za tu potrebu.

“A loša strana „modernizacije” Zlatibora je, rekao bih, preterana gradnja raznih objekata, koja će na ovoj planini napraviti još veću gužvu. Međutim, to je očigledno neminovnost razvijanja pojedinih krajeva,” zaključuje Slobodan Šarenac.

Izvor: zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Na kasu samo s mobilnim: U kupovinu ćemo uskoro ići bez novčanika, stiže nov sistem plaćanja

Oglasna Tabla

NSZ: Isplata novčane naknade nezaposlenima

Oglasna Tabla

Budite zdravi cele zime: Antibiotik supa (VIDEO)

Oglasna Tabla

Na pragu revolucionarnog otkrića: Da li će uskoro biti otkriven lek za sve vrste kancera

Oglasna Tabla

U ritmu nedelje sa protojerejem stavroforom Milošem Bosićem (VIDEO)

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za utorak i sredu

Oglasna Tabla

Planinarsko društvo Rujno organizuje izložbu fotografija

Oglasna Tabla

Zimsko uzivanje na Torniku (FOTO)

Oglasna Tabla

Vremenski uslovi ne ometaju radove na gondoli (VIDEO)

Oglasna Tabla