15.5 C
Uzice
мај 22, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

SK Zlatiborac nastupio na „Novosadskoj streli“

Na dvoranskom turniru „Novosadska strela 2018.“ u organizaciji SK „Velos“, među oko 100 učesnika iz Srbije i regiona, nastupila je i devetočlana ekipa Streličarskog kluba „Zlatiborac“. Čajetinci ovog puta nisu uspeli da dođu do nekog od odličja, ali je svaki od članova popravio svoj lični rezultat, što je velika stvar za mlad klub, koji svojim radom još nije obeležio godinu dana postojanja.

–Lepo je videti klub iz malog mesta, kao što je Čajetina, da se pojavi u sastavu od devet takmičara, pretežno dece, imajući u vidu da je streličarstvo individualni sport, a da ekipe iz mnogo većih gradova, proporcionalno srazmerno broju stanovnika, ne broje znatno više članova nego li SK „Zlatiborac“. Još lepše je videti da članovi drugih klubova kao i članovi Streličarskog saveza Srbije prepoznaju trud i volju da se ovaj individualni sport održi, proširi, razvija i da privuče što više članova, prvenstveno dece. Ovim putem, članovi i uprava SK „Zlatiborac“ upućuju apel nadležnima, prevashodno u sportskim centrima naše Opštine, da pored brojnosti i velikog interesovanja za kolektivne sportove poput košarke, fudbala i odbojke, nađu razumevanje za nov i jako perspektivan sport u Čajetini i ulože napor i omoguće barem jednom sedmično, redovan termin našim streličarima, kako bi u danima pred nama popravili svoje rezultate, a Čajetini doneli još neku od medalja i dobar glas u streličarskom svetu– kažu iz SK Zlatiborac.

Zatvorena sezona takmičenja u okviru lige Streličarskog saveza Srbije, završava se 25. marta, Državnim prvenstvom, na kojem streličari SK „Zlatiborac“ nameravaju nastupiti u još većem broju, u nadi da će sezonu zavšiti na nekom od tri najbolja mesta. Klub se zahvaljuje OU Čajetina, koja im je izašla u susret i obezbedila prevoz na turnir.

Izvor i foto: SK Zlatiborac

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Savršen i zdrav ručak za samo 300 dinara: Punjeni uštipci koji ne goje, a stvaraju sitost i održavaju organizam zdravim i vitkim

Oglasna Tabla

Treba praviti razliku između sukoba među vršnjacima i vršnjačkog nasilja

Oglasna Tabla

Film „Nebeska tema“ premijerno u Užicu: 26. maj

Oglasna Tabla