15.3 C
Uzice
новембар 17, 2019
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

Šestak tuče đake, grize nastavnike, a niko mu ne može ništa!

Požega živi u strahu od M.K. učenika šestog razreda osnovne škole “Emilija Ostojić” protiv kojeg je, kako tvrde roditelji, u policiji podneto čak 40 prijava i koji je samo u jednom polugodištu 30 puta nasrnuo na svoje školske drugove. Međutim, protiv ovog 12-godišnjaka nije pokrenut nijedan disciplinski postupak.

O nasilnom ponašanju M.K. Alo je prvi put pisao prošle nedelje kada je dečak napao direktorku i majku u prostorijama škole, nakon čega su nam se javili brojni roditelji čija su deca bila meta maltretiranja.

– On je prvo išao u PO „Srednja Dobrinja“ gde je bukvalno svakodnevno izazivao incidente. Čim je upisan u školu, srušio je kamin koji su deca napravila za novogodišnje praznike, lomio novogodišnje ukrase i stavljao ih usta, čupao kablove od kompjutera, kada mu je oduzet tablet, jednog nastavnika ujeo je za ruku, a nastavnicu likovnog udario je na času šalom vezanim u čvor. Učenike je svakodnevno udarao i vređao, nasrtao je čak i na roditelje dece. Retko kad je bilo dana da nije histerisao i vrištio po hodniku škole. Snimao je učenike i nastavnike na času – kažu nesrećni roditelji, čija su deca jedno vreme čak zbog M.K bojkotovala nastavu.

Prema njihovim rečima direktorka škola Mirjana Vasilijević za sve to vreme nijedan put nije došla da obiđe područno odeljenje u Dobrinji, isto kao što nije bilo dana da M.K. neko od nastavnika zbog problematičnog ponašanja nije upisao u dnevnik.

Međutim, kako tvrde, iako je dete upisano u školu bez ikakvih dokumenata o prethodno završenim razredima, umesto da problem reši, direktorka ga prebacuje u matičnu školu Požegu, a problemi se nastavljaju.

Kako za “Alo!” navodi Zoran Luković (45) otac učenika četvrtog razreda OŠ “Emilija Stanković”, njegov sin je brutalno pretučen pre nekoliko dana, kada ga je ovaj “ kauboj” kako ga zovu u Požegi, udario biciklom.

– Drugi put da mi premlaćuje sina! Krajem februara ga je bacio na beton i šutirao, zbog čega je moj sin završio u bolnici u Užicu. Dete je mesecima bilo istraumirano, a pre nekoliko dana ga je opet prebio i sin mi je ležao u bolnici tri dana! Da nisu naišle dve komšinice, ko zna šta bi bilo sa mojim detetom – kaže samohrani otac, koji napominje da je njegov sin samo jedan od mnogobrojne dece koja trpe nasilje od dvanaestogodišnjaka.

– Niko ne raguje na naše vapaje, a situacija je neizdrživa. Tom detetu treba pomoć jer je očigledno zanemareno. Viđamo ga, kako luta u kasnim popodnevnim časovima i kada pada kiša i sneg. Mi nemamo ništa protiv njega. Najviše strepim što će moj sin sa njim ići u istu smenu od narednog septembra. Izgubio sam strpljenje i podneću krivičnu prijavu protiv njegove majke, jer je očigledno da ne vodi računa o sinu – kaže Luković.

Tokom dana nekoliko puta smo pokušali da stupimo u kontakt i sa Mirjanom Vasiljević, direktorkom škole, međutim, do zaključenja ovog broja direktorka nije odgovarala na naše pozive.

Iz Ministarstva prosvete za “Alo” navode da su upoznati sa ovim slučajem i da su aktivno uključeni u nalaženje najboljeg rešenja za situaciju u OŠ „Emilija Ostojić“ u Požegi.

Izvor: alo.rs
Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

U Aleksincu je pre 30 godina stradao 91 rudar, tela su mesec dana izvlačena iz jame

Oglasna Tabla

Ambasador Egipta i guverner Asuana posetili Užice

Oglasna Tabla

Dobrić oštetio RAP za 6,86 miliona dinara

Oglasna Tabla

Fantastična štrudla sa makom i orasima: Savršen ukus koji se ne zaboravlja!

Oglasna Tabla

Roditelji nestalih beba traže formiranje posebnog tužilaštva, umesto zakona

Oglasna Tabla

Zimsko orezivanje voća: Obezbedite dobar rod uz video – uputstvo od samo tri koraka

Oglasna Tabla

Promenljivo oblačno, vetrovito i toplo

Oglasna Tabla

Zaboravite lift: Evo zašto je dobro penjati se uz stepenice svaki dan

Oglasna Tabla

16. novembar obeležava se kao Međunarodni dan tolerancije

Oglasna Tabla