18.3 C
Uzice
јул 17, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Savet za zdravlje grada Užica o stanju obolelih od morbila

Na sastanku Saveta za zdravlje održanom juče u Gradskoj kući Savet je podržao ideju da Grad Užice bude pokrovitelj manifestacije Užički dani koju organizuje udruženje Srpsko lekarsko društvo Užice kao i da se ova manifestacija ubuduće organizuje u Užicu.

Prema informacijama koje je Savet dobio, na teritoriji Zlatiborskog okruga registrovano je 19 obolelih od morbila od kojih je 10 sa teritorije grada a preostalih 9 su iz susednih opština. Među obolelim iz grada Užica je i troje zdravstvenih radnika.

Savet je razmatrao i obuhvat imunizacije dece od morbila i konstatovao da je obuhvat za prvu imunizaciju 82% a za drugu 92%, što je nedovoljno da se stanovništvo grada Užica u potpunosti i sa sigurnošću zaštiti od morbila, jer prema tumačenju imunologa ovaj procenat u oba slučaja treba da bude najmanje 95%.

Savet za zdravlje grada Užica apeluje na sve roditelje koji nisu vakcinisali svoju decu, da zarad njihovog zdravstvenog stanja, svog i svojih najbližih a samim tim i svih građana Užica to učine što pre.

Naslovna:thinkstock

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Užičani trećeplasirani u City games

Oglasna Tabla

Užički Nauči klub RCU dobio priznanje za promociju nauke

Oglasna Tabla

Skuplja registracija ako je broj šasije ili motora nečitak

Oglasna Tabla