Home / FOTO RAZGLEDNICA / ŠANSA: KO ŽELI DA VODI AERODROM PONIKVE?

ŠANSA: KO ŽELI DA VODI AERODROM PONIKVE?

djak

Skupština grada Užica oglasila je konkurs za direktora Javnog preduzeća Aerodrom Ponikve, a objavljen je u listu „Večernje novosti“.

Novi direktor prema konkursu mora da ima visoko obrazovanje, pet godina radnog iskustva, kao i najmanje tri godine radnog iskustva „na poslovima koji su povezani s poslovima JP Aerodrom Ponikve“, i da poznaje oblast korporativnog upravljanja.

Rok za podnošenje prijave je 30 dana od objavljivanja konkursa u „Službenom glasniku“.

Predstavnici lokalnih samouprava i privredno-turističkih organizacija Zlatiborskog okruga potpisali su 2. decembra protokol o saradnji na otvaranju aerodroma Ponikve kod Užica za komercijalne letove. Potpisnici protokol zatražili su od Ministarstva saobraćaja, građevine i infrastrukture da u budžetu za 2017. obezbedi oko pet miliona evra za završetak infrastrukturnih radova kojima će aerodrom Ponikve biti stavljen „u punu funkciju“.

Aerodrom Ponikve izgrađen je početkom 80-ih godina za potrebe tadašnje JNA. Objekat ima jednu od najdužih pista na Balkanu, dužine oko 3.100 metara, a teško je oštećen tokom NATO bombardovanja 1999. godine.

Vlada Srbije i Grad Užice potpisali su 2010. godine ugovor kojim je kompleks aerodroma predat na korišćenje gradskim vlastima. Vlada Srbije u nekoliko navrata najavljivala je aktiviranje tog aerodroma i otvaranje za „sve moderne avione“, ali to još ne realizovano.

Aerodrom Ponikve ima dozvolu za civilni saobraćaj manjih letelica.

Izvor:www.b92.net

cest

Podeli članak

Komentari

www.rceurope.rs