10.7 C
Uzice
април 23, 2019
FOTO RAZGLEDNICA NAJAVE I DOGAĐAJI

Revija predstava za decu u Užicu od 2. do 6. oktobra

Revija predstava za decu pod nazivom „Oktobarske čarolije“, koju organizuje Narodno pozorište Užice, biće održana od 2. do 6. oktobra u okviru obeležavanja Dana grada – 9. oktobra.

Reviju, koja se priređuje treću godinu zaredom, otvoriće Kraljevačko pozorište predstavom Čarobnjak iz Oza, po motivima dela Frenka Bauma, po tekstu i u režiji Miodraga Dinulovića. Glumci Kruševačkog pozorišta predstaviće se 3. oktobra u 12 i 14 časova, komadom Uplakana Katarina, po tekstu Zorana Ćirića, u režiji Bojana Veljovića. U sredu u 10 časova užički ansambl igraće Crvenkapu, Aleksandra Popovića, u režiji Milana Neškovića, a istog dana u 16 časova uslediće Začarani vremeplov, u režiji Jane Maričić i u produkciji beogradskog Klana Andrije Miloševića.

Scena iz predstave Palčica, NP Užice

Narodno pozorište Užice učestvovaće i sa komadom Palčica, H.K.Andersena, u režiji Nemanje Rankovića, koja će biti na programu u četvrtak u 10 i 12 časova. Poslednjeg dana, u 16 i 18 časova, glumci Pozorišta za decu Kragujevac igraće komad Ah, taj zmaj, Eve Peržinove, u režiji Todora Valova.

Uz podsećanje na to da Užice ima veliki Jugoslovenski pozorišni festival, koji duže od dvadeset godina okuplja najbolje predstave iz regiona, Ljilja Matić, organizatorka u Narodnom pozorištu Užice, navela je da je taj teatar želeo da izađe u susret i najmlađoj užičkoj publici i da ponudi manju, ali veoma značajnu pozorišnu reviju.

 

– Želimo da deci otvorimo vrata čarobnog pozorišnog sveta i verujemo da ćemo im ponuditi kvalitetnu i zanimljivu pozorišnu produkciju, rekla je Ljilja Matić, istakavši da je užičko pozorište uspostavilo dobru saradnju sa pozorištima čije predstave gostuju na reviji i da treću godinu zaredom uspeva da sopstvenim resursima organizuje tu manifestaciju.

Ulaznice za organizovane grupe dece iz vrtića i škola koštaju 150, a u slobodnoj prodaji 300 dinara.

Izvor:danas.rs/piše:N. Kovačević

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Bez udaje dobila papire za Švedsku

Oglasna Tabla

Dušanov zakonik – carski ustav srednjovekovne Srbije

Oglasna Tabla

Bolnica u Užicu dobila ultrazvučni aparat zahvaljujući akciji „Asovi za decu Zapadne Srbije“

Oglasna Tabla