25.4 C
Uzice
јул 23, 2019
FOTO RAZGLEDNICA NAJAVE I DOGAĐAJI

Revija predstava za decu u Užicu od 2. do 6. oktobra

Revija predstava za decu pod nazivom „Oktobarske čarolije“, koju organizuje Narodno pozorište Užice, biće održana od 2. do 6. oktobra u okviru obeležavanja Dana grada – 9. oktobra.

Reviju, koja se priređuje treću godinu zaredom, otvoriće Kraljevačko pozorište predstavom Čarobnjak iz Oza, po motivima dela Frenka Bauma, po tekstu i u režiji Miodraga Dinulovića. Glumci Kruševačkog pozorišta predstaviće se 3. oktobra u 12 i 14 časova, komadom Uplakana Katarina, po tekstu Zorana Ćirića, u režiji Bojana Veljovića. U sredu u 10 časova užički ansambl igraće Crvenkapu, Aleksandra Popovića, u režiji Milana Neškovića, a istog dana u 16 časova uslediće Začarani vremeplov, u režiji Jane Maričić i u produkciji beogradskog Klana Andrije Miloševića.

Scena iz predstave Palčica, NP Užice

Narodno pozorište Užice učestvovaće i sa komadom Palčica, H.K.Andersena, u režiji Nemanje Rankovića, koja će biti na programu u četvrtak u 10 i 12 časova. Poslednjeg dana, u 16 i 18 časova, glumci Pozorišta za decu Kragujevac igraće komad Ah, taj zmaj, Eve Peržinove, u režiji Todora Valova.

Uz podsećanje na to da Užice ima veliki Jugoslovenski pozorišni festival, koji duže od dvadeset godina okuplja najbolje predstave iz regiona, Ljilja Matić, organizatorka u Narodnom pozorištu Užice, navela je da je taj teatar želeo da izađe u susret i najmlađoj užičkoj publici i da ponudi manju, ali veoma značajnu pozorišnu reviju.

 

– Želimo da deci otvorimo vrata čarobnog pozorišnog sveta i verujemo da ćemo im ponuditi kvalitetnu i zanimljivu pozorišnu produkciju, rekla je Ljilja Matić, istakavši da je užičko pozorište uspostavilo dobru saradnju sa pozorištima čije predstave gostuju na reviji i da treću godinu zaredom uspeva da sopstvenim resursima organizuje tu manifestaciju.

Ulaznice za organizovane grupe dece iz vrtića i škola koštaju 150, a u slobodnoj prodaji 300 dinara.

Izvor:danas.rs/piše:N. Kovačević

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Širenje kanalizacione mreže na Zlatiboru (VIDEO)

Oglasna Tabla

Vozač sa užičkim tablicama šokirao sve svojim parkiranjem (FOTO)

Oglasna Tabla

Beograđanin nestao na Drinskoj regati

Oglasna Tabla